Digidexo.com

Hva du skal gjøre for å behandle en bihulebetennelse selv

Hvis du lider av hodepine, kontinuerlig tørr hoste eller slim, har du sannsynligvis har en bihulebetennelse. Dårlig ånde og en konstant drypping på baksiden av halsen er andre vanlige symptomer. Selv om bakteriell bihulebetennelse er vanligvis behandles med antibiotika som ampicillin, er det noen ting du kan gjøre hjemme for å behandle bihulebetennelse.

OTC nesespray

Bruke en over-the-counter (OTC) nesespray som afrin eller Neo-Synephrine å hjelpe med noen av de symptomer som tett nese eller drypp i halsen. Bihulebetennelse blir ofte forverret av hevelse av fartøy i nesegangene, og afrin kan arbeide for å redusere at ved å hemme fartøyene. Hvis du vil bruke, ligge på ryggen eller bøye hodet tilbake og sette nesesprayen opp ett nesebor om gangen. Klem flasken å sprøyte løsningen mens inhaling innover. Bruk bare nesespray to ganger per dag i tre dager for å behandle symptomene, fordi nesespray kan være vanedannende.

Saline Solution

Prøv en salt og vann nasal løsning for å behandle bihulebetennelse naturlig; de er tilgjengelige OTC og er lik nesespray, krymper betent sinus vev og åpne opp nesegangene. Bruk to ganger per dag for ikke mer enn tre dager for akutte symptomer.

Drepe Pain

Bruk smertestillende, for eksempel Motrin (ibuprofen) og Tylenol (acetaminophen), for å redusere hevelse og redusere smertefulle symptomer som hodepine eller migrene. Alternative medisiner hver to timer for best resultat. Ibuprofen vil hjelpe med hevelse og paracetamol vil redusere smerte. Ta henhold til pakken instruksjoner.

Decongestants

Ta en decongestant som Sudafed eller Actifed å tørke opp overflødig slim i forbindelse med infeksjonen. Dette vil bidra til å drenere sinus hulrom og forhindre ytterligere slim fra å bygge opp. Men ta disse medikamentene for akutte symptomer bare, som de ikke er ment for langsiktig bruk. Følg anvisningen på pakken for riktig dosering.

Hjem Rettsmidler

Prøv et hjem middel for å klare opp bihulebetennelse. Ifølge Earth Clinic (se Ressurser), vil drikke eple cider eddik bidrar til å tynne slim og la nesegangene til avløp. Sett ¼ kopp eple cider eddik i 16 oz av vann, chill det og nippe fra det hele dagen.