Digidexo.com

Pseudo Cerebral Tumor

Idiopatisk intrakraniell hypertensjon, eller pseudo cerebral tumor, er en tilstand som oppstår når for mye væske er til stede i skallen, forårsaker trykk. Symptomer på pseudo cerebral tumor ligne hjernesvulster (derav navnet), men det er ingen faktiske svulst tilstede. Med riktig medisinsk behandling, er pseudo cerebral tumor en reversibel tilstand.

Betraktninger

Det er ingen kjent årsak for pseudo cerebral tumor. En faktor som ofte forbindes med tilstanden er vektøkning, forårsaker noen til å tro hormoner spiller en rolle, men ingen definitive funn har blitt oppdaget hittil. Kvinner er mer sannsynlig å utvikle sykdommen enn menn er.

Medvirkende faktorer

Selv om ingen årsak er kjent, er det medvirkende faktorer assosiert med tilstanden. For mye vitamin A i kosten eller i supplerende form, steroider brukes for å øke muskelmasse, og blokkeringer eller blodpropp i venene er sett hos personer med pseudo cerebral tumor. Medisiner inkludert tetracyklin, litium, og tamoksifen, sammen med NSAIDS, eller ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, er blitt assosiert med tilstanden. Hypoparathyroidisme og hypotyreose, sammen med Cushings sykdom, nyresvikt, og anemi har også blitt koblet med pseudo cerebral tumor.

Symptomer

Symptomene på pseudo cerebral tumor inkluderer hodepine som kan være alvorlige (inkludert migrene), og ikke blir bedre med medisiner, nedsatt syn eller blindhet, hørselstap, oppkast og kvalme, hukommelsestap, skuldre eller nakke, smerter bak øynene, en "susende" eller øresus, og svimmelhet. Symptomer kan bli verre under fysisk aktivitet.

Diagnose

Testene som brukes for å bekrefte pseudo cerebral tumor inkluderer CAT scan eller MR for å utelukke tilstedeværelse av en faktisk svulst, en spinalpunksjon for å vise ekstra intrakranielt trykk, og synsprøver for å sjekke for hovne synsnerver.

Behandling

Vekttap er det beste behandlingsalternativet når du arbeider med pseudo cerebral tumor. Sammen med vekttap, diuretika og reduksjon i saltforbruket for å minske væske buildup, og kortikosteroid medisiner brukes. Hvis ikke virker disse tiltakene, er kirurgi ofte kalt for. Operasjoner for å hjelpe pseudo cerebral tumor inkluderer synsnerven skjede fenestration, hvor spaltene er kuttet i synsnerven belegget tillater væske å lekke ut og redusere press; lumbar og shunter, hvor et rør er benyttet i den fluidrommet i hjernen og kjøres til bukhulen, noe som reduserer trykket og eliminere symptomer.