Digidexo.com

Hvordan bli kvitt slim i bihulene

Snørr er en vannaktig væske som produseres av kroppen for å holde bihulene fuktig og å felle skadelige luftbårne partikler fra ulike forurensende stoffer før de kommer inn i kroppen. Den inneholder lysozym, et antibakterielt enzym som bidrar til å holde disse mikroorganismene under kontroll, og er en av kroppens forsvarsmekanismer for å forebygge sykdom. Men noen ganger kroppen vår produserer for mye slim, som fører til tette bihuler, trykk og infeksjoner, og andre luftveissykdommer. Neseskylling eller "nasal vask" er en effektiv behandling for å skylle ut overflødig slim for å lindre irritert nese og bihuler passasjer.

Bruksanvisning

Fyll neti potten eller klemme flaske med 8 oz. av saltløsning.

Len deg over vasken i en 45-graders vinkel, hodet ned. Snu hodet slik at det ene neseboret er over den andre.

Sett forsiktig tuten av neti potten i det øverste neseboret, nok til å danne en komfortabel forsegling. Tuten bør være rett, og ikke presses mot innsiden av nesen. Hvis du bruker en klemme flaske, forsiktig trykk på korken opp mot det øverste neseboret til en komfortabel forsegling.

Løft håndtaket på neti potten, og med munnen åpen, hell 1/2 av saltvannsoppløsning i det øverste neseboret. I løpet av noen sekunder vil sinus hulrom fylle opp, og løsningen vil begynne å piple ut den nedre neseboret. Hvis du bruker en klemme flaske (flaske bør snus opp i en vinkel slik at klemme flasken vil resultere i vann renner inn i neseboret), presse 1/2 av løsningen i det øverste neseboret.

Vri hodet den andre veien til den nedre nesebor blir nå den øverste neseboret.

Gjenta trinn 4 i motsatt nesebor.

Blås nesen forsiktig over 10 minutter å forsiktig utvise løsner slim. Ikke snuse slimet tilbake i hodet.

Tips og advarsler

  • Kliniske studier tyder på at når folk vaske sine lomme passasjer regelmessig, synes de å være mindre utsatt for bihulebetennelse (se referanse 1). Drikke mye vann hjelper tynne slimet og er nyttig for nasal vanning prosessen. Likeledes, når følelsen "prippen", Neseskylling er hjulpet ved hjelp av en decongestant i samsvar med sine retninger eller under legens råd. Hvis du bruker en netto potten - som er tilgjengelig på drugstores - det er viktig å gjennomgå og følge instruksjonene som følger med neti potten.
  • Personer som lider av kronisk sinusitt, øvre luftveisinfeksjoner eller andre medisinske tilstander bør være under omsorg av og ta kontakt med en lege før du utfører nasal vanning eller ta slimhinneavsvellende midler eller andre sinus medisiner. En lege er kjent med din medisinske historie burde vite om det er trygt for deg å vaske bihulene, eller om noen sinus medisiner vil negativt samhandle med medisiner.