Digidexo.com

Hvordan sosiale verdier hjelpe på å holde en positiv holdning i livet?

Hvordan sosiale verdier hjelpe på å holde en positiv holdning i livet?


Sosiale verdier eller samfunnsmessige normer spiller en viktig rolle i å bestemme hvordan en person oppfatter verden og hva trossystem blir vedtatt. De kollektive tro på et samfunn i stor grad kan påvirke hvordan en person reagerer og samhandler med verden og seg selv. Foreldre og synspunktene til foreldrene også bidra til å bestemme holdningene barnet vil vedta og trolig har gjennom hele sitt liv.

Sosial-politisk-økonomiske verdier

De politiske og økonomiske verdier i et land i stor grad bestemme holdningene til folk. For eksempel Ifølge Napoleon Hill, er frihet rangert som den mest ønskede aspekt i livet. Frihet til å tenke, snakke, tror, ​​bor og arbeider som man velger. Land med undertrykkende regjeringer som begrenser personlig frihet vil hindre bestandenes evne til å ha en positiv holdning. Mens miljøet i et land som USA, som oppfordrer individuelle uttrykk, vil gi folk håp. Livet kan forandre seg til det bedre, og personen har kontroll over sin egen lykke.

Religiøs verdi

Religiøse verdier og sosiale verdier kan være tungt linket. I religiøse samfunn, er de sosiale verdiene direkte påvirket av de delte religiøse / åndelige tro. Nesten alle religioner snakker om håp, tro og bor positive gjennom motgang. Disse trossystemer kan hjelpe en person å holde en positiv holdning i livet.

Behov

En positiv holdning er relativ. Behovene til en person i stor grad avgjøre ens evne til å være positiv. Hvis verdiene i samfunnet sier at uansett hvor du har et måltid er en god dag, så hva det betyr å være positiv er knyttet til overlevelse. I mer utviklede samfunn, sosiale verdier kan premien suksess eller service. I begge samfunn, er det andre som er verre stilt. Ved å leve i en verden av mangfold, kan folk undersøke motgang av andre til å hjelpe dem med å få sammenheng for sitt eget liv. Dette kan bidra til å dyrke en positiv holdning og en av takknemlighet.

Support

Sosiale verdier er også reflektert i støttesystemene som tilbys av et samfunn. Vestlige samfunn gir mange hjelpeprogrammer til de som trenger det, enten dette være økonomisk, følelsesmessig, psykisk eller fysisk. De sosiale verdier i samfunnet sier at de som trenger det skal få hjelp til å holde dem fremover lykkelig i livet. Å vite at hjelpen er der bistår i å opprettholde en positiv holdning.