Digidexo.com

Hva er den viktigste årsaken til hjerneslag?

Hva er den viktigste årsaken til hjerneslag?


En person kan lide av et slag når det er for mye eller for lite blod i hjernen. Hvis det er for lite blod, kalles dette et hjerneinfarkt. Hvis det er for mye blod i hodeskallen, dette kalles en hemoragisk hjerneslag.

Expert Insight

Flertallet av iskemisk slag er, ifølge Mayo Clinic. En iskemisk hjerneslag er et resultat av blokkerte eller innsnevrede blodårer, som kompromiss flyten av blod til hjernen. Som et resultat, blir hjernecellene ute av næringsstoffer og oksygen. Celler nesten umiddelbart begynne å dø.

Iskemiske Typer

Typer av iskemisk slag inkluderer am embolisk hjerneslag, noe som skjer når det er en partikkel eller blodpropp i et blodkar, ofte i hjertet som er gjennomført gjennom blodet og stuene i de trange hjernearteriene. En blodpropp av denne art kalles en embolus og kan være forårsaket av uregelmessig hjerteslag i de to øvre kamre. Når en person har en unormal hjerterytme, kan dette resultere i dannelse av en blodpropp og utilstrekkelig blodstrøm.

Den andre typen iskemisk hjerneslag kalles trombotisk. Når en blodpropp eller trombe former i en arterie som forsyner blod til hjernen din, kan en trombotisk hjerneslag oppstår. Propper generelt dannes i arteriene som er tilstoppet med plakk eller fettavleiringer. Fremgangsmåten kan forekomme i de to carotis av halsen, noe som fører blod til hjernen, så vel som i andre hjernearteriene og nakke.

Hemoragisk Typer

Blødning betyr blødning. Når en person har en hemoragisk slag, betyr dette at det har vært en lekkasje eller brudd i en av de blodkar i hjernen. Høyt blodtrykk kan føre dette som boks aneurismer, som er svake punkter i veggene i blodårene. Noen ganger er årsaken ateriovenous misdannelse eller AVM, noe som resulterer i et brudd. Den misdannelse er til stede ved fødselen og er et virvar av tynne blodårer.

En subaraknoid blødning slag er et resultat av blødning i en stor arterie i nærheten av hjernens overflate. Den utfallende søl i områdene mellom kraniet og overflaten av hjernen. De som lider av denne type slag vil trolig oppleve en tordenbrak hodepine, noe som er alvorlig. Vanligvis denne typen hjerneslag er resultatet av en aneurisme sprekker. Blodårene i hjernen utvide og deretter begrense uberegnelig når et brudd oppstår. Dette er referert til som en vasospasme, som forårsaker hjernecelleskader på grunn blåsestrømmen til hjernen er begrenset.

En intracerebral blødning skjer når et blodkar i hjernen brister og blodet strømmer inn i hjernevevet, noe som skader hjerneceller. Høyt blodtrykk er generelt årsaken til denne type slag.

TIA

En forbigående ischemisk angrep, som er kalt en drypp eller TIA, er den midlertidige reduksjonen i blodtilførsel til hjernen og varer bare noen få minutter. TIA er vanligvis et resultat av blodpropp; imidlertid ikke et TIA ikke gjøre den dype skader som et stort slag gjør fordi det ikke varer så lenge og vanligvis ikke føre til hjerneskade. Men hvis en person er å ha TIA, er dette en indikator på at han er utsatt for en fullverdig slag.

Risikofaktorer

Risikoen for å få slag øker med alderen. Hvis du har høyt blodtrykk, høyt kolesterol, en familiehistorie med hjerteinfarkt, TIA og slag, og hvis du er en røyker, er diabetiker, overvektig eller har hjertesykdom, er du i fare. Høye nivåer av aminosyren i kroppen din, så vel som tar p-piller eller hormonbehandling kan øke risikoen.