Digidexo.com

Det som skiller Atria fra ventriklene?

Det som skiller Atria fra ventriklene?


Hjertet er et komplekst organ som støtter livet ved å sirkulere blod gjennom kroppen. En voksen hjerte isw omtrent på størrelse med en knyttneve. Hjertet har fire hoved kamre: en høyre og venstre atrium, og høyre og venstre ventriklene. Blood reiser gjennom kroppen gjennom blodårene. Det reiser vekk fra hjertet gjennom blodårene og tilbake til hjertet gjennom venene. Hvert kammer av hjertet har en spesifikk funksjon, men generelt atria samle blod og ventriklene pumpe den ut.

Høyre Atrium

Høyre atrium er i høyre øvre del av hjertet. Dette kammeret samler de-oksygenert blod som den returnerer fra andre deler av kroppen. Blodet kommer inn i høyre forkammer gjennom store vener kalt øvre og nedre vena cavae. Den øvre vena cava samler blod fra den øvre halvdel av kroppen, og den nedre vena cava mottar blod fra den nedre halvdel av kroppen. Blod går fra høyre atrium inn i den høyre ventrikkel gjennom Trikuspidalklaff.

Høyre ventrikkel

Høyre ventrikkel er i nedre høyre delen av hjertet. Dette kammeret mottar de-oksygenrikt blod fra høyre atrium og pumper det ut gjennom lunge artieries til lungene for å plukke opp mer oksygen. I lungene, små blodkar kalt kapillarer plukke opp oksygen, oksygenrikt blod og reiser tilbake til hjertet gjennom lungevenene.

Venstre Atrium

Den venstre atrium samler oksygenrikt blod når den sendes tilbake fra lungene gjennom lungevenene. Det er i den øverste venstre delen av hjertet. Oksygenrikt blod reiser fra venstre atrium gjennom mitralklaffen inn i venstre hjertekammer.

Venstre ventrikkel

Venstre hjertekammer er i nedre venstre del av hjertet. Denne ventrikkel pumper oksygenrikt blod ut av hjertet gjennom aorta inn i arteriene som skal leveres til resten av kroppen.

Dysfunksjon

Dysfunksjon av atriene av hjertet er vanligvis ikke livstruende. Hjertefunksjon reduserer, men tyngdekraften vil bidra til å flytte blod fra atriene til ventriklene. Ventrikkel dysfunksjon er mer alvorlig, ettersom disse kamrene er ansvarlig for å pumpe blod vekk fra hjertet, til en funksjon er nødvendig å opprettholde livet. Hjertesvikt oppstår når hjertet er for svakt til å pumpe blod vekk fra hjertet effektivt.