Digidexo.com

Hvordan planlegge for din Hysterektomi

Hvordan planlegge for din Hysterektomi


Forvente å oppleve mange fysiologiske og psykologiske endringer etter å ha en hysterektomi operasjon. Avhengig av graden av din hysterektomi og prosedyren, vil det være mange bivirkninger og komplikasjoner for å vurdere. Planlegge for hysterektomi ved å være godt informert.

Bruksanvisning

Diskuterer med din lege. Spør din lege så mange spørsmål som mulig. Spør ham om hvorfor du har en hysterektomi og hvordan kroppen din vil bli påvirket etterpå.

Forstå de fysiologiske endringene. Etter en hysterektomi, kvinner går gjennom en "kirurgisk menopause." Dette, i tillegg til opphør av menstruasjonssyklusen, betyr at det vil bli en endring i hormonproduksjon som kan resultere i redusert libido, vaginal tørrhet, ubehag under samleie og vektøkning.

Forstå de mulige psykiske forandringer. For mange kvinner, symboliserer overgangsalder en slutten av ungdommelighet, og tap av evne til å føde barn kan være traumatisk.

Tenk utvinningsgraden. Etter en abdominal hysterektomi, forvente å vente 6 til 8 uker før du går tilbake til en normal livsstil. Vaginal og laparoskopiske operasjoner har en kortere restitusjonstid.

Tenk at det haster med operasjonen. Bare 10 prosent av hysterektomi operasjoner er kreft relatert, noe som betyr at de fleste hysterektomi operasjoner anses valgfag av forsikringsselskaper. Dette gir deg tid til å veie ut alternativene og utforske alternativer.

Tips og advarsler

  • Avhengig av din tilstand, kan det være andre behandlinger tilgjengelig annet enn en hysterektomi.
  • Det er mange kvinners helseklinikker og spesialister som kan hjelpe deg å planlegge for din kirurgi, samt gi deg henvisninger og informasjon.
  • Det er mange komplikasjoner involvert med hysterektomier. Skade på livmorkanalen, tarmer og blære, blødning og infeksjon er noen vanlige kirurgiske komplikasjoner som kan beskjære opp.