Digidexo.com

Når bør du ta Hydrochlorot?

Hydroklortiazid, eller hydrocholrot, er en oral medisin som tilhører en gruppe legemidler som kalles tiaziddiuretika. Disse forbindelser er designet for å redusere mengden av vann som holdes tilbake i kroppen ved å øke urinproduksjon. Hydroklortiazid brukes til å bekjempe effektene av hypertensjon, så vel som for å redusere væskeansamling (ødem) forbundet med levercirrhose, kongestiv hjertesvikt, nyresvikt og steroider. Beslutningen om å bruke dette stoffet for behandling er basert på en rekke faktorer.

Initial behandling Betraktninger

Hydroklortiazid (HydroDIURIL, Hydrocot) er tilgjengelig i tabletter, kapsler og flytende form, og brukes ofte i kombinasjon med andre medisiner. Før legen forskriver denne medisinen, vil han finne ut om visse faktorer gjør det uegnet for ditt tilfelle. Potensielle bekymringer inkluderer tilstedeværelsen av allergi, din alder og din graviditet status. Selv om ingen spesifikke syke effektene av hydroklortiazid bruk har blitt funnet hos eldre pasienter kan doser må justeres for å ta høyde for aldersrelaterte endringer i lever, hjerte og nyre-funksjoner. I tillegg, bruk av dette stoffet har ikke vært godt studert hos barn.

Hvis du er gravid, må du være klar over at hydroklortiazid er klassifisert som en kategori B medisiner, noe som betyr at det er generelt ansett som trygt, men har ikke blitt fullt ut testet. Hvis du ammer, bør du også være klar over at hydroklortiazid kan endre produksjon eller kjemiske sammensetningen av melken.

Mulige interaksjoner

Hvis du tar visse andre medisiner, kan det hende du også trenger for å unngå bruk av hydroklortiazid. Den største potensielle risikoen kommer fra bruk av dofetilid, men bruk av andre rusmidler er også kontraindisert. Eksempler er digitalis, digoksin, digitoksin, litium, Arsenikk og sotalol. Lesser risikonivåer kan komme fra kombinert bruk med en rekke andre medisiner, inkludert naproxen, nabumeton, ketoprofen, indometacin og cyklofosfamid.

I noen tilfeller kan legen din bestemme at bruk av potensielt farlige legemiddelkombinasjoner er nødvendig for din situasjon. Hvis dette er tilfelle, vil han be deg om å rapportere eventuelle symptomer på bivirkninger. Sørg for at du forstår risikoen ved eventuelle medisiner du er foreskrevet.

Medisinske tilstander

Legen din vil også ønske å vite om du har visse medisinske tilstander som kan endre sin beslutning om å bruke hydroklortiazid. Potensielle bekymringer inkluderer leversykdom, nyresykdom, diabetes, gikt, astma, systemisk lupus, høyt kolesterolnivå, høyt blod kalsium og lavt kalium i blodet (hypokalemi). Hydroklortiazid bør særlig unngås hvis du ikke er i stand til å danne urin riktig.

Hydroklortiazid Doser

Hvis du er kvalifisert til å bruke hydroklortiazid, vil legen variere doseringen i henhold til din alder og sykdommen under behandling. Hvis du er en voksen blir behandlet for høyt blodtrykk, vil du motta daglige doser i ganske små mengder (12,5 til 25 milligram). Hvis du er en voksen bruker hydroklortiazid å bekjempe væskeretensjon, vil du få høyere daglige doser på 25 til 100 milligram. Dosering for barn bestemmes av kroppsvekt.

Kombinasjon medisiner

Hydroklortiazid ofte selges i kombinasjon med andre medisiner for å høyne dens virkninger. Vanlige alternativene inkluderer valsartan (Diovan HCT), Quinapril hydroklorid (Accuretic) og timolol (Timolide). Konsultere legen din om risiko og fordeler ved eventuelle kombinert medisiner han kan foreskrive.