Digidexo.com

Hvordan stimulere hjernen etter et slag

Ifølge American Heart Association, hjerneslag drepte mer enn 143 000 mennesker i 2005, og er den tredje største dødsårsaken, bak sykdommer i hjerte og kreft. Likevel, om lag 6,5 millioner slagrammede er i live i dag, ifølge American Heart Association. For mange av disse menneskene, stimulere hjernen etter et slag er avgjørende for å forbedre hjernens evne til å fungere.

Bruksanvisning

Bruk datateknologi. En måte å stimulere hjernen din er ved hjelp av software-basert teknologi utviklet for å forbedre arbeidsminnet. Ifølge en 2005 studie publisert i juni 2007 utgaven av tidsskriftet Brain Injury, opplevde 89 prosent av slagrammede som brukte en programvare-basert program for å trene arbeidsminnet dramatiske forbedringer i kognitiv funksjon. Se Ressurser for en link til produsentene av programvaren.

Tenk biofeedback terapi. Ifølge Dr. Richard Harvey, medisinsk direktør i Stroke Rehabilitation Center på Rehabilitation Institute of Chicago, slagrammede ofte bevege armer eller ben unormalt. Ifølge Harvey, kan biofeedback trene hjernen til å bevege kroppen mer naturlig. Biofeedback innebærer å feste elektroder til kroppen. Når hjerneslag overlevende beveger en muskel, er et elektrisk signal gått fra muskel til en skjerm, som viser et bestemt bilde, og dermed gi den overlevende forsterkning hver gang han beveger seg korrekt.

Sjekk ut visuospatial terapi. Ifølge Dr. Peii Chen, en forsker ved Stroke Rehabilitation Research Laboratory, 90 prosent av slagrammede har visuospatial underskudd, som bidrar til dårlig rehabiliterings utfall, en økning i klinisk sykelighet og svekkelser i kompetent kjøring, shopping, sport, datamaskin bruke og andre aktiviteter. Visuospatial trening kan hjelpe slagpasienter forbedre disse underskuddene. Visuospatial opplæring omfatter en rekke teknikker, inkludert dataøvinger der enkeltpersoner blir tvunget til å huske plasseringen av gjenstander som ble presentert kort på en skjerm.

Hold deg à jour med medisinske fremskritt. Forskere ved Barnesykehuset i Boston, Massachusetts gjennomført en studie ved hjelp inosine, et stoff som produseres naturlig i lave nivåer i hjernen. Forskere tilført mer inosine inn i hjernen til rotter og fant at den ekstra inosine stimulert friske nerveceller og fikk dem til å lage forbindelser i deler av hjernen hvor nerveceller hadde blitt skadet. Prosessen, som kalles "ledningsoppsett," kunne forbedre de kognitive evnene til slagrammede. Som foreløpig, denne behandlingsmetoden er ikke klinisk godkjent for mennesker.