Digidexo.com

Bivirkninger av Gjennomlysning

En gjennomlysning er en vanlig bildediagnostikk prosedyre som brukes for å få en god titt på innsiden av kroppen din. Fluoroscopes er ofte brukt i kombinasjon med andre teknologier, avhengig av hvilket organ eller organsystem blir sett på. Disse prosedyrene er generelt ansett som trygt og ofte pasienter har liten eller ingen bivirkninger. Men reagerer alle forskjellig. Hvis du er bekymret for bivirkninger kan oppstå, snakk med legen din før prosedyren.

Funksjoner

En gjennomlysning er en medisinsk bildediagnostikk prosedyre som viser en kontinuerlig røntgenbilde. Bildet er som å se en X-ray film. Under en gjennomlysning en røntgenstråle føres gjennom kroppen din og bildet vises på en skjerm. En gjennomlysning tillater leger å se hvordan en kroppsdel ​​beveger seg og å se dine kroppsdeler i detalj.

Fordeler

De fleste leger er enige om at nytten av denne prosedyren ut vekten noen risiko eller bivirkninger. Den informasjonen han fikk fra gjennomlysning kan være avgjørende for å diagnostisere tilstanden din. Fluoroscopes brukes til å hjelpe leger se din skjelettlidelser, urin, luftveiene og reproduktive systemer. Når den brukes i kombinasjon med kontrastvæske eller barium, vil disse bildene gi legene en god kikk på hvordan kroppen din flytter fargestoff.

Generelle Risiko

Fluoroscopes har samme risiko som andre typer røntgenstråler. Risikoen fra eksponering for stråling varierer fordi dosen av strålingen avhenger av den enkelte og prosedyren. Noen mennesker kan være allergisk mot fargestoff som brukes i visse fluoroscopes. Hvis dette er tilfelle, sørg for å informere deg lege. Noen ganger prosedyren kan gjøres uten fargestoffet. Hvis fargestoff er nødvendig, kan legen din ta forholdsregler for å unngå eller minske en reaksjon.

Store bivirkninger

To store bivirkninger er forbundet med en gjennomlysning. En er strålingsinduserte skader på hud eller underliggende vev. Som stråling strålen passerer gjennom huden og vevet det kan føre til mindre brannskader. Siden stråledose bør tilpasses deg spesifikt, hvis du får brannsår de bør være mindre. Den andre sideeffekt er det liten mulighet for utvikling av stråling-indusert kreft eller annen gang senere i livet. Dette er ikke alltid en stor risiko nok til å unngå en gjennomlysning.

Utvinning

Noen prosedyrer som bruker en gjennomlysning krever lengre utvinning ganger enn andre. En hjerte kauterisering innebærer et rør som settes inn i blodåre i lysken. Recovery for denne fremgangsmåten innbefatter gjenværende ubevegelig i flere timer etter at prosedyren er fullført. Hvis du får en barium løsning kan du oppleve bivirkninger godt etter at du forlater legekontoret. Barium kan føre til forstoppelse eller en mørk avføring. Disse bivirkningene kan fortsette i en dag eller så etter inngrepet.