Digidexo.com

Medisinske grunner for blod i avføringen

Det er mange grunner til at du kan ha blod i avføringen, blant annet kreft og magesår. Den lysere og rødere blod, er det mer sannsynlig sin opprinnelse nedre tarmen eller endetarmen. Hvis avføringen er svart, kan blodet være fra et sår, opprinnelse i magen, en bestemte avstand fra endetarmen din.

Rød eller Maroon eller Svart

Ifølge Dr. Dennis Lee av Medicine.net.com, fargen på avføringen, og om blodet er lys rød eller svart, avhengig av opprinnelsen til blødning i mage-tarmkanalen. Jo nærmere stedet av blødningen til endetarmen, jo lysere røde av blod i avføringen. Blod fra sigmoid colon, anus og rektum tendens til å være lyse rødt. Blod fra tranverse colon og colon høyre tendens til å være mørk rød eller rødbrun i farge.

Melena

Hvis avføringen er svart og tjæreaktig kan dette være et resultat av jerntilskudd eller matforgiftning eller det kan være en indikasjon på at blødningen har skjedd i øvre mage-tarmkanalen. Svart, tjæreaktig avføring kalles melena. Det er klissete og foul smelling. Melena skjer når blodet eksisterer i tykktarmen lenge nok for bakterier i tykktarmen for å bryte ned det blod inn hematin, som er et kjemikalie som er sort av farge.

Sår

Svart avføring er en indikator på at du kan ha blødning sår i magen eller blødning sår i tolvfingertarmen eller tynntarmen. På grunn av plasseringen av uttaks, er blod i mage-tarmkanalen i en lang periode før det kommer ut av kroppen i avføring. Imidlertid er blod som kommer i endetarmen eller sigmoid kolon ikke i systemet lenge nok til å bli slått svart av bakterier, ifølge Medicinenet.com

Betraktninger

Ifølge Mothernature.com, kan divertikulitt forårsake betydelig rektal blødning fordi det er en blødning. Diverticulitis er definert som et svekket sted i veggen av tykktarmen, som kan flyte. Ifølge Barry Jaffin, MD, som er spesialist i gastrointestinale motilitetslidelser og en klinisk instruktør ved Institutt for gastroenterologi ved Mount Sinai Hospital i New York City, en annen årsak til blod i avføringen er inflammatorisk tarmsykdom. Dette er en fordøyelseskanal lidelse og er smertefullt.

Årsaker

Blodig avføring kan være forårsaket av hemoroider, magesår, Crohns sykdom, analkreft eller en anal fissur, tykktarmskreft eller tykktarmskreft, bare for å nevne noen, ifølge Mayo Clinic.