Digidexo.com

Hva er farene ved plastflasker blir varm?

Hva er farene ved plastflasker blir varm?


Plastflasker er en del av nesten alle amerikanske liv. Disse lette, vanskelig å bryte containere er brukt til å sende juice, brus, vann og andre drikker, så vel som mange andre matvarer. De fleste tåteflasker er laget av plast, som er mange gjenbruk sport og drikkeflasker. Men ikke alle plastflasker er trygge, særlig hvis de varmes i mikrobølgeovn eller lov til å varme opp i solen. Enkelte typer plast kan avgi skadelige kjemikalier eller forårsake andre helsefarer.

BPA

Bisfenol A, eller BPA, er en forbindelse som finnes i mange plastmaterialer, inkludert polyester og polykarbonat. Bare polykarbonat, en hard, klar plast, blir brukt til å lage flasker, men. Denne kjemiske etterligner østrogen i kroppen, og kan lekke fra polykarbonat flasker når de er utsatt for høye temperaturer, slik som de som finnes i oppvaskmaskin eller mikrobølgeovn. Mens den amerikanske Food and Drug Administration anser ikke BPA utvasket fra flasker til å være en betydelig helseskadelig, US Department of Health and Human Services notater som svært lave doser av den kjemiske kan forårsake utviklingsmessige problemer hos små barn.

Bakterier

Dårlig rengjorte flasker kan avle bakterier, spesielt brus eller vann flasker opprinnelig ment som engangsbruk. Når de utsettes for høye temperaturer, slik som de leveres av en varm drikk eller lang soleksponering, disse bakteriene formere seg raskt. Mange bakterier er harmløse, men noen kan forårsake matforgiftning eller annen sykdom. Alltid rene og sterilisere plastflasker mellom bruker for å redusere denne risikoen.

Antimon

De fleste engangsdrikkeflasker er laget av polyetylentereftalat, eller PET. Denne klare plast ikke inneholder BP, men kan lekke antimon, et giftig metall, under visse forhold. I henhold til Water Research, PET flasker slippes forholdsvis lave nivåer av antimon ved værelsestemperatur, men vesentlig høyere nivåer ved oppvarming. Denne prosessen tar relativt lang tid, men flaskene er lagret på steder hvor temperaturen stiger over 150 grader C, som i et lukket bil eller lagring skur i et varmt klima, kan inneholde farlige nivåer av antimon. Unngå å lagre disse flaskene der de kan varme opp.

Betraktninger

Ikke alle plast utgjøre en fare ved oppvarming. Vannflasker laget av polyetylen med høy tetthet (HDPE), polyetylen med lav tetthet (LDPE) og polypropylen (PP) er ikke kjent for å lekke farlige giftstoffer, selv når de utsettes for ekstreme temperaturer. De kan fortsatt havn bakteriekolonier, imidlertid, og bør rengjøres nøye før og etter bruk.