Digidexo.com

Hva Tuna er trygt å spise?

Hva Tuna er trygt å spise?


Tunfisk er en god kilde til protein, omega-3 fettsyrer og andre næringsstoffer. Hermetisk tunfisk er en ingrediens i tunfisk salater og tunfisk pålegg oppskrifter og fersk tunfisk er en bestselger på sushibarer og andre restauranter. Som de fleste fisk og skalldyr, den inneholder spormengder av kvikksølv, som er trygt for folk flest å spise i moderate mengder.

Fresh Tuna

Kjøpe fersk tunfisk fra en aner fiskehandler og sørg for at den er fri for fishy lukt og har fast, støvfrie kjøtt. Trim alt fettet og huden fra tunfisk som det er der mulig PCB - polyklorerte bifenyler - er konsentrert. Selv om PCB ble forbudt av myndighetene i 1979, har de fortsatt somle i sedimentet og mat i fiskemiljøet. Tine frossen tunfisk i kjøleskapet for å hindre bakterievekst.

Canned og veske Tuna

De to vanligste typene av hermetisk og posen tunfisk er blings lys og hvit albacore, tilgjengelig pakket i vann eller olje. Butikken hermetikk og pose tunfisk ved romtemperatur. Kast tunfisk i beholdere som er svulmende, rustne, bulkete eller revet. Hold åpnet hermetisert tunfisk eller tunfisk salat i kjøleskapet i en plast eller glassbeholder. Hvis lagret på riktig måte, er kommersielt pakket tunfisk trygt å spise opp til fem år fra kjøpsdato.

Forbruk Retningslinjer

Mengden av tunfisk som er trygt å konsumere er basert på kroppsvekten og typen av tunfisk. Hvit albacore tunfisk vanligvis har høyere nivåer av kvikksølv enn blings lys tunfisk. Anbefalingene er basert på Food and Drug Administration testresultater og Environmental Protection Agency analyse av trygge nivåer av kvikksølv i tunfisk. Jo mer du veier, jo mer tunfisk kan du trygt spise. For eksempel kan en 20-lb. Barnet kan trygt spise en 6 oz. servering av hvit albacore tunfisk hver 10 uker og samme mengde blings lys tunfisk hver tredje uke. Etter den tid barnets vekt er 60 kg., Kan forbruket økes til hver tredje uke for hvit albacore og hver syv dager for blings lys tunfisk. En voksen som veier minst 150 kg. kan spise en 6 oz. servering av hvit albacore hver ni dager og blings lyset hver tre dager uten å overskride anbefalt kvikksølv forbruksnivå.

Høyrisikogrupper

Selv om kvikksølv i tunfisk er forsvinnende liten, bør det spises mer sparsomt av gravide kvinner, ammende mødre, kvinner som kan bli gravide eller små barn. Denne forholdsregelen er basert på studier som har knyttet nevrologiske sykdommer og utviklingsproblemer til kvikksølv. Oppsøke lege for å få veiledning om sikker tunfisk forbruk hvis du eller dine familiemedlemmer faller inn i disse kategoriene.