Digidexo.com

Vitaminer for behandling av akne

Akne er en kronisk hudsykdom med utbrudd av kviser, hudormer og andre utbrudd. Det er forårsaket av en kombinasjon av fet hud, døde hudceller, tette porer og bakterier. Hjemmelaget rettsmidler og reseptbelagte legemidler er ofte brukt til å behandle symptomer på akne, men flere vitaminer er også viktig i huden fornyelse og reparasjon. Tas oralt eller brukt lokalt, kan disse vitaminene behandle akne.

Vitamin E

Dette fettløselige vitamin er en antioksidant, så det eliminerer frie radikaler som skader huden. Vitamin E olje påføres huden fremmer helbredelse og reduksjon av arr.

Vitamin C

Dette vitamin finnes i frukt som appelsiner og sitroner. Vitamin C bekjemper infeksjoner og dreper bakteriene som forårsaker noen utbrudd av akne.

Vitamin A

Når det tas internt, vitamin A regulerer hvordan huden vokser på cellenivå. Det er et fettløselig antioksidant som nøytraliserer frie radikaler og fjerner giftstoffer.

Vitamin D

Noe forskning tyder på at vitamin D-mangel fører til akne. Vitamin D er laget i kroppen fra eksponering til solen, og solskinn eller lysterapi er kjent for å akselerere akne healing.

Vitamin B Complex

Dette vitamin reduserer stress, noe som kan utløse akne breakouts. Vitamin B3 øker blodsirkulasjonen slik at flere næringsstoffer komme til huden, og B1 er en antioksidant.