Digidexo.com

Slik unngår infeksjoner hjemme for kjemoterapi pasienter

Venstre ubehandlet, vil kreft drepe deg. Paradoksalt nok mange kreft behandlinger, inkludert kjemoterapi, er svært giftig og undertrykke kroppens immunsystem, slik at pasienten mottakelig for infeksjoner. Men inntil den farmasøytiske og medisinske verdener kan komme opp med kreft behandlinger som er lav i toksisitet, synes cellegift for å være et nødvendig "onde" i cancer kjemper prosessen. Det er best å holde din helse i tankene når gjennomgår kjemoterapi.

Bruksanvisning

•  Bli hjemme så mye som mulig. Mens du er på kjemoterapi, er det viktigste å huske på at du ønsker å hindre smitte. Bor hjemme begrenser antallet utenlandske bakterier at du vil bli utsatt for. Spare reisetid og ekstra arbeid for off uker (eller måneder, avhengig av kjemoterapi tidsplan) når du ikke får kjemoterapi, og immunforsvaret blir bedre rustet til å bekjempe infeksjoner.

Ikke gå inn i overfylte områder. Selv om du er i ditt hjem, bør du begrense interaksjoner til tre eller færre personer på en gang i løpet av din chemo behandlinger. Selv friske mennesker bære bakterier. Folk som ikke tar cellegift har sterke immunforsvar som vil banke ut de fleste infeksjoner. Pasienter på kjemoterapi har nedsatt immunforsvar, som kan tillate bare om noen form for infeksjon å ta tak. Hvis venner eller slektninger på besøk du har små barn, er det en god idé å ekskludere dem fra din samhandling under chemo behandlinger. Barn er en stor kilde til et bredt utvalg av bakterier.

Ta antibiotika hvis tilgjengelig. Ofte vil leger forebredspektret antibiotika for å bli tatt regelmessig (en gang om dagen eller et par ganger hver uke) når pasienter som gjennomgår kjemoterapi. Dette er for å hindre at mange vanlige infeksjoner fra å ta tak; det er liksom en måte for immunsystemet å "jukse". Men det kan være usunt å ta visse antibiotika i lange perioder av gangen, så har en diskusjon med legen din om hvorvidt dette er et godt valg for deg.

Strengt følger normal protokoll for å forebygge forkjølelse. Under kalde årstiden, folk vaske hendene oftere, drikke mer te (det styrker immunforsvaret) og kratt overflater med antibakterielle løsninger. Dette gjøres for å eliminere bakterier på alle mulige fronter og bør gjøres regelmessig i et hus med kjemoterapi pasient.

Hvis andre mennesker bor i boligen din (ektefelle, barn), ta skritt for å hindre dem fra å bringe bakterier inn i huset. Mange ganger når friske voksne og barn blir syke, de la en forkjølelse eller influensa "gå sin gang." Dessverre i et hus med kjemoterapi pasient, dette er ikke et alternativ. Hvis et barn eller ektefelle blir syk, sende ham til legen umiddelbart. Hvis sykdom er "bare" en kald og ikke kan behandles medisinsk, bør du begrense interaksjoner med denne personen. Hva er "bare" en kald til en frisk person kan slå inn i uker med ubehag for en kjemoterapi pasient og kan forstyrre behandlingsplaner.

Tips og advarsler

  • Få så mye hvile som mulig i løpet av dine kjemoterapi behandlinger. Ta denne tiden til å fange opp e-post og telefonsamtaler. Venner og familie kan ikke smitte deg hvis de er nå deg elektronisk. Hvis kjemoterapi er bare en eller to ganger per måned, være så aktiv som du klarer i løpet av din off uker når immunforsvaret er sterkere.
  • Ikke press deg selv til å gjøre for mye i løpet av dine kjemoterapi behandlinger. Arbeide for hardt kan føre til ekstra trøtthet, noe som understreker immunforsvaret ytterligere og kan føre til enda større risiko for infeksjon.