Digidexo.com

Tegn og symptomer på en aneurisme i hjernen

Når veggene i en arterie i hjernen svekkes eller blir for tynt, kan en del av det svekkede blodkar begynner å stikke frem utover. Denne potensielt livstruende misdannelse kalles en hjerne aneurisme.

Sprukket aneurisme

Hjernen aneurismer som briste eller forårsake et brudd i arterieveggen etterspørselen øyeblikkelig legehjelp. Symptomer inkluderer en ekstremt smertefull og plutselig hodepine, forvirring, nedsatt syn, kvalme, beslag og oppkast.

Sprukket aneurisme Komplikasjoner

Sprukket hjernen aneurismer vanligvis blø i flere sekunder, men de kan forårsake mistet bevisstheten eller død hvis for mye press bygger opp og begrenser flyten av blod og oksygen til hjernen.

Unruptured aneurisme

Hjernen aneurismer som ikke revne noen ganger har ingen symptomer. Større unruptured aneurismer kan legge press på nærliggende nerver og hjernevev, forårsaker en utvidet pupill, en hengende øyelokk, feil syn, øyesmerter og ensidig ansikts nummenhet, lammelser eller svakhet.

Lekkasje aneurisme

Lekkasje hjernen aneurismer ut en liten mengde blod gjennom en pause. Slike sentinel blør vanligvis bare produsere akutt hodepine, ofte etterfulgt av en mer alvorlig ruptur.

Risikofaktorer

Faktorer som kan bidra til å svekke veggene i hjernen blodårene og øker risikoen for en aneurisme er å drikke for mye alkohol, narkotikamisbruk, hodeskader, høyt blodtrykk, røyking og slektninger med en aneurisme.