Digidexo.com

Hvordan bruke papp for å beskytte ankelen

Hvordan bruke papp for å beskytte ankelen


Pappen er hyppig brukt av akuttmedisinske tjenester som en formbar skinne for å beskytte skadde ekstremiteter som ankler, armer, skuldre og ben. En formbar splint er en skinne som kan bli formet til mange former for å støtte merkelig formede ekstremiteter. Ett slikt eksempel på dette ville være ankelen. Mange ankelskader krever støtte på hver side av benet og under hælen for å forhindre ytterligere skade. Papp kan lett dannes rundt benet for å beskytte en skadet ankel inntil definitive behandling er tilgjengelig.

Bruksanvisning

•  Inspiser ankelen, på jakt etter åpenbar deformitet, hevelse, utstående bein eller blødning. En åpenbar deformitet ville være unormal endring i utseendet på beinet som kronglete, forkorting eller forvridning.

dekke eventuelle blødninger med en steril kompress og legge litt press. Utstående bein bør også være dekket med fuktig steril kompress.

Løft den skadde ankelen, forsiktig støtte hælen av foten med en hånd. Ytterligere støtte kan gis ved å plassere en hånd lenger opp i benet bak kneet. Ikke press på ankelen. Bare fagfolk bør forsøke å manipulere lem.

Skyv papp under beinet. Hvis du ikke har noen frie hender, få noen til å hjelpe deg. Enhver type av papp er akseptabel til bruk. Akuttmedisinsk personell bruke papp med polstret områder og pre-brettet folder.

Sett ankelen på toppen av papp forsiktig. Brett papp opp slik at den omgir det skadede ankelen på begge sider.

6. Fyll i hulrommene eller mellomrommene mellom pappen og ben, med gasbind ruller, puter, valset klær eller andre typer av materiale som kan fylle rommet uten å sette overtrykk på benet.

Place båndet tvers over toppen av papp, beveger seg fra den ene side til den andre over toppen av benet for å feste papp på plass.

Tips og advarsler

  • Oppsøk definitive legehjelp for å ta vare på eventuelle skader som krever spjelking.