Digidexo.com

Propranolol for Behandling av migrene

Propranolol for Behandling av migrene


Når legene begynte forskrivning betablokkere for sine pasienter med både høyt blodtrykk og migrene, mange av deres pasienter bemerket at hyppigheten og intensiteten av migrene minsket. Propranolol er en generisk betablokker ofte brukt off-label for behandling av migrene, om eller ikke pasienten har høyt blodtrykk.

Funksjon

Ifølge "Pharmacologic Forvaltning av akutte anfall av migrene og forebygging av migrene hodepine" (Snow, et al, Annals of Internal Medicine, 2002), er det ukjent nøyaktig hvordan propranolol eller andre betablokkere hjelper folk med migrene. Det er også ukjent nøyaktig hva som forårsaker migrene.

Dosering

Den anbefalte dosering for å forebygge migrene er mellom 80 og 240 milligram per dag. En pasient må arbeide opp gradvis til denne dosen, som propranolol kan ha sterke bivirkninger. Ofte vil leger prescibe å ta en 10 til 30 milligram tablett om dagen i en uke, og deretter gradvis øke dosen uke etter uke til ønsket dosering.

Bivirkninger

Ifølge propranolol produsenter, kan det gi en rekke bivirkninger, inkludert overdreven flatulens, kramper, diaré, tretthet, nedsatt sexlyst og mild kvalme. Alvorlige bivirkninger som trenger en rask samtale til legen inkluderer manglende evne til å konsentrere seg, forvirring, sår hals, feber, hovne føtter eller ankler, alltid kuldefølelse i hender og føtter, svimmelhet, uregelmessige hjerteslag og pusteproblemer.

Time Frame

Det verste av bivirkningene skal være borte i to til fire uker. Det kan ta så lenge som tre måneder for å begynne å få nytte av betablokk. Hvis bivirkningene er for forstyrrende før dette tidspunktet, og deretter medisinen kan reduseres, byttet til et annet betablokkere eller svitsjet til en annen form for forebyggende, slik som et antidepressivt middel, eller en kalsiumkanalblokker.

Misforståelse

Propranolol må tas hver dag for å forebygge migrene. Det vil ikke bidra til å lindre migrene som allerede har startet, fordi det ikke har noen smerter drapet egenskaper. For migrene smerte, over disk NSAIDs er ofte effektive hvis de tas så snart pasienten innser en migrene har startet. Reseptbelagte smertestillende som triptaner også kan være effektive.