Digidexo.com

Naturlige oljer for å bli kvitt mygg

Naturlige oljer for å bli kvitt mygg


Den vanligste myggolje er en kunstig olje kjent som DEET. DEET har vært assosiert med sjeldne, men alvorlige reaksjoner i enkelte mennesker, og naturlig olje rettsmidler har blitt søkt og brukt som myggmiddel i århundrer. Myggolje oljer har ulike effekter i repelling mygg, og er effektive på ulike konsentrasjoner for ulike lengder tid.

Betydning

Mygg kan være alt fra irriterende til dødelig. Hunnene trenger å innta blod (dyr eller menneske) for å avle. Når de biter, de injisere en liten mengde spytt som fungerer som en blod tynnere. Dette fører til irritasjon, hevelse og rødhet - ". Bite" ikke selve Arbeidet med å utrydde mygg med sprøyting fra slanger, lastebiler, og med fly, kan holde bestandene nede, men det alltid synes å være noen igjen. Mygg repellents er en siste forsvarslinje. Typiske produsert mygg repellents er basert på DEET, et sammensatt utviklet av den amerikanske hæren under andre verdenskrig. Malaria, en mygg-borne sykdom, antas å ha drept flere mennesker enn noen annen sykdom.

Typer

Her er en liste over noen brukte naturlige oljer for repelling mygg:
Lemon eukalyptus - muligens den mest effektive og langvarig, markedsført kommersielt som en frastøtende
Geraniumolje - mer effektiv i kombinasjon med andre naturlige oljer
Citronella - ofte tilgjengelig som en tåkelegger eller stearinlys for å frastøte mygg fra et utendørs område
Catnip - noen forskere har funnet dette å være mer effektiv enn DEET (http://www.ag.iastate.edu/aginfo/news/2001releases/catnip.html)
Timian olje - inneholder carvacrol og alpha-terprenine; kan være stinkende og irriterende når det brukes alene
Fedd olje - effektive, men også et irritasjonsmoment
Selleri ekstrakt - Du kan juice stilkene selv og søke direkte; ikke veldig effektivt, men absolutt helt naturlig (www.dannylipford.com/diy-home-improvement/safety-and-security/green-mosquito-repellent/)
Neem-- et tre ekstrakt brukt i India, den inneholder azadirachtins og er ofte brukt med kokosolje
Peppermynteolje - frastøter mygg og også kan drepe deres larver (www.journeytoforever.org/edu_homer.html)
Hvitløk - bra for vampyrer, ikke for mygg.

Fakta

DEET ble utviklet under andre verdenskrig som en myggolje for amerikanske soldater. Det gir en irriterende lukt til mygg, og kan brukes opp til 100 prosent styrke. Jo høyere konsentrasjon, jo lenger det fungerer. DEET brukere advares mot å bruke DEET under klærne og vaske det av etter bruk. Mens svært sjelden, kan DEET forårsake anfall og muligens død.

Mygg repellents evalueres for effektivitet mot biter, og varigheten de fungerer. Praktiske hensyn er hvor sterk de lukter, enten de irritere huden, og hvor lenge de varer. Ulike arter av mygg har ulike toleranser for insektmidler. Forskere ofte at kombinasjoner av naturlige oljer, spesielt med DEET, er mer effektive enn single oljer.