Digidexo.com

Slik unngår du at en Earache

Slik unngår du at en Earache


Øreverk er forårsaket av akkumulering av væske i øret eller trykket som oppstår i mellomøret. Det kan være alt fra litt smertefullt å ekstremt smertefullt og svært vanlig blant barn. Kalde, bihulebetennelse, allergier, tannproblemer kan også forårsake smerte i øret.

Slik unngår du at en Earache

Bruk ørepropper når du går for bading og unngå bading i skittent vann. Du kan også sette noen mineralolje i øret før du går i vannet.

Ta en varm dusj og damp vil myke opp voks bygge opp. Du kan også berolige øret med en føner med varm setting. Ikke bruk varmt innstillingen.

Unngå å sette ting som bomullspinner, Bobby pins eller fingrene i øret. Det er en sjanse for at du kan skade trommehinnen og infisere ørene.

Praksis skånsom trening for å fremme øret drenering og sammentrekning av muskler for å åpne Eustachian rør. Puss nesen mens du holder begge neseborene lukket til du hører en pop. Gjesper tre til fem ganger om dagen hjelper også med muskel sammentrekning.

Tygg tyggegummi når du er på reise i et fly for å lindre trykkendringer. Bruk en decongestant før du flyr som det bidrar til å hindre bygge opp i nasal passasje.

Hint

  • Kontakt lege hvis smertene er alvorlig og hvis det hevelse rundt ørene.