Digidexo.com

Hva er forskjellen mellom Pulsatile Tinnitus & Non-Pulsatile Tinnitus?

Tinnitus er definert som en støy som har sin opprinnelse inne i øregangen i stedet for det ytre miljø. Denne tilstanden kan påvirke det ene øret eller begge deler. Lydene forårsaket av tinnitus inkluderer ringer, summende, plystring, nynner og rennende vann.

Typer

Det er to forskjellige klassifiseringer av tinnitus: pulsatile og ikke-pulserende. Ikke-pulserende tinnitus er den vanligste diagnose.

Funksjoner

Med ikke-pulserende tinnitus, kan støyen i øret bli hørt av en lege via et stetoskop plasseres i pasientens ørekanalen.

Pulserende tinnitus er en rytmisk lyd i øret som pulser med hjerterytme. Det kan bli diagnostisert av en lege ved hjelp av et stetoskop på pasientens hals eller en mikrofon i øregangen. Pulserende tinnitus er ofte direkte knyttet til andre sykdommer eller lidelser.

Årsaker

Tinnitus er forårsaket når de små musklene i mellomøret rytmisk kontrakt uten grunn. Bakenforliggende årsaker til tinnitus inkluderer hypertensjon, et hjerte knurrer, øretrompeten lidelse, glomus svulst eller unormal vene eller arterie. Infeksjoner, væske og sykdom av trommehinnen (trommehinnen) eller mellomøret bein kan også føre til tinnitus.

Diagnose

Testing må gjøres for å diagnostisere tinnitus. Ben eller vev kan skjule lesjoner eller hindringer i øret. Tinnitus er typisk et symptom på en annen tilstand, som også må bli diagnostisert og behandlet.

Behandling

Tilstanden har ingen spesifikk behandling. Tinnitus kan være permanent eller det kan stoppe av seg selv over tid. Forebygging er viktig - behandling av sykdommer og lidelser som er knyttet til tinnitus kan forebygge tilstanden fra utviklingsland.