Digidexo.com

Naturlige måter å Sterke Bones

Naturlige måter å Sterke Bones


Sterke bein er en viktig del av helse. De lar deg forbli energisk og aktiv, og hindre at problemer presentert av osteoporose (benskjørhet). Her er noen naturlige måter å oppnå og opprettholde sterke bein.

Kalsium

Kalsium er en av nøklene til å bygge sterke bein. Det er et mineral som kan finnes i mange matvarer, særlig meieriprodukter slik som melk, yoghurt og ost. Andre kilder til kalsium inneholder makrell, sardiner, mandler, sesamfrø, brokkoli og spinat.

Ernæringseksperter anbefaler et daglig inntak på 1000 milligram for voksne under 50, og 1200 milligram for voksne over 50.

Vitamin D, vitamin A, magnesium og sink

Vitamin D er også viktig for sterke ben fordi det hjelper kroppen absorbere kalsium i tarmen. Den beste naturlige måten å absorbere vitamin D er å utsette deg selv for sollys daglig. Hvor lenge varierer etter hvor du bor og hvordan lys huden din er _ ta vare for ikke å bli solbrent!

Vitamin A, magnesium og sink også bidra til sterke bein, og disse kan finnes i matvarer som lever, ost, egg, fet fisk, melk, artisjokker, mandler og pinjekjerner.

Trening

Enkelte øvelser kan øke styrken i skjelettet. Noen av de beste er vektløfting, fotturer, trapp-klatring, og racket sport.