Digidexo.com

Hva gjør Wax i øre?

Hva gjør Wax i øre?


Ørevoks eller ørevoks er en normal del av livet. Alle har noen, men å ha for mye kan føre til ubehag eller hørselstap. Vær oppmerksom på farlige symptomer, og om nødvendig, rense ørene på en sikker, lege-anbefalte måten å unngå smertefulle ørevoks buildup. Selv ørevoks er produsert av kroppen din som en form for beskyttelse, andre ganger kan folk produsere for mye og trenger en lege hjelp for å komme ørevoks under kontroll.

Beskrivelse

Ørevoks er i hovedsak laget av kroppen for å beskytte trommehinnen. Voks feller partikler og annet rusk før det kan nå det indre øret. Ørevoks løser ofte itself-- flytte om når du tygger eller flytte kjeven eller å bli renset ut i dusjen. Det er en vanlig misforståelse at ørevoks er produsert fra dypt inne i øret, men det faktisk stammer i det ytre øret området.

Årsaker

Ørevoks blokkering er vanlig og er vanligvis selvforskyldt. Når folk prøver å fjerne ørevoks ved å skyve inn i ørene med bomullspinner, Bobby pinner eller andre gjenstander, kan de ende opp med å få mer voks i ørene enn ut av det. Iført ørepropper eller høreapparater også kan påvirke mengden av ørevoks man har av samme grunn.

Symptomer

Ørevoks buildup er en av de vanligste problemene som er tatt vare på i et øre legekontor. Selv mindre øret ubehag kan vise seg å være et tegn på en øre infeksjon, er det ganske ofte en indikasjon på en opphoping av ørevoks. Noen spesifikke symptomer er smerter, kløe, utflod, lukt, endring i å høre eller en følelse av at øret er "full".

Behandling

Minor ørevoks buildup kan behandles hjemme. Prøv en over-the-counter saltoppløsning for å bløtgjøre eller løse opp voks. Hvis du opplever ubehag, bør du vurdere å besøke en lege. Vanning er en vanlig fjerning metoden, og leger kan også bruke en liten plastskje kalt en curette å fjerne overflødig voks.

Advarsler

Den beste måten å unngå ørevoks buildup er ikke å stikke noe i ørene. Dette inkluderer fingertuppene, hodetelefoner, bomullspinner eller Bobby pinner. Det kan føles som du kan få ørevoks ut, men ofte ganger, du vil bare være å skyve den inn lenger. Ørevoks buildup er spesielt farlig fordi skade på trommehinnen kan påvirke hørselen. Ta øret ubehag på alvor og se en lege hvis symptomene ikke forsvinner i løpet av få dager.