Digidexo.com

Helsemessige farene av rask mat

Helsemessige farene av rask mat


Hurtigmat er laget og markedsført for å appellere til sansene, med appetittvekkende aromaer og fristende juice og teksturer. Mange velger rask mat fordi de krever ingen tid til å forberede seg, er tilgjengelig nesten hvor som helst, er lett å spise på rømmen og er relativt billig. Imidlertid kan hurtigmat har en høy pris når det gjelder helse, og over-forbruk kan føre til en rekke helseproblemer.

Fedme

Ifølge Mayo Clinic, en av tre amerikanske voksne er overvektige. Fedme kan føre til alvorlige helseproblemer, inkludert diabetes og hjertesykdommer. Fedme resultater fra å spise mer kalorier enn det som er brent over en lang periode. The Mayo Clinic identifiserer fast food som en faktor direkte forårsaker fedme. Mange rask mat valg er høy i kalorier, og porsjonene er større enn den anbefalte servering størrelse. Forbrukerne er kanskje ikke klar over dette når du bestiller et måltid. For eksempel inneholder en McDonalds Double Quarter Pounder med ost 770 kalorier og 100 prosent av anbefalt daglig inntak av mettet fett. Hvis spist med en stor vanlig brus og bestilling av pommes frites, gir dette måltidet nesten alle kaloriene en gjennomsnittlig voksen bør spise i en hel dag.

Høy Kolesterol

Mange rask mat er høyt kolesterol, noe som bidrar til dannelsen av plakk i arterier og kan føre til hjertesykdom. McDonalds Double Quarter Pounder med ostesmørbrød inneholder 165 milligram kolesterol, som er 55 prosent av anbefalt daglig inntak av kolesterol for gjennomsnittlig voksen. Rask mat er ofte høy i mettet og trans fett, som også kan øke sjansene for å utvikle høyt kolesterol og hjertesykdom, ifølge National Library of Medicine.

High Blood Pressure

Ifølge American Heart Association, bidrar høyt blodtrykk til utvikling av hjertesykdom og slag. For å fortsette med McDonalds Double Quarter Pounder med ost eksempel denne maten inneholder 1440 milligram natrium, noe som er 60 prosent av anbefalt daglig inntak av natrium for gjennomsnittlig voksen. Sammen med en stor bestilling av pommes frites, som inneholder 15 prosent av anbefalt daglig inntak av natrium, har en person konsumert tre fjerdedeler av sin dagens natrium i ett måltid. Sauser spist på fast food, som for eksempel pickles, sennep og ketchup inneholder også store mengder av natrium og kan videre bidra til høyt blodtrykk.

Matbårne sykdommer

Dyr behandles i kjøtt til bruk i fast food-restauranter er slaktet på et raskt tempo i masse mengder. Til tider, ulykker på prosesslinjen føre innholdet i dyrets innvoller blande med kjøtt, i henhold til Natural News. Fekal forurensning av kjøtt kan resultere i bakterier som E. coli får inn mat beregnet på konsum. På restauranten, hvis maten ikke er riktig tilberedt og holdt oppvarmet, kan folk bli alvorlig syk av å spise kjøtt.