Digidexo.com

Smerter fra en perforert trommehinne

Smerter fra en perforert trommehinne


Perforeringer i trommehinnen, eller trommehinne, kan være svært smertefullt, men det er heldigvis et par ting den syke kan gjøre for å lindre smerte og fremskynde helbredelsesprosessen. De fleste perforerte eller ødelagte trommehinnene vanligvis leges på egen hånd i løpet av to til tre måneder etter den første skaden. Noen kan imidlertid kreve kirurgi hvis perforeringen er spesielt stor. Operasjonen er vanligvis utført på poliklinisk basis.

Beskytte øret under Healing

Å fremskynde deg gjennom helbredelsesprosessen så komfortabelt som mulig, unngå bading eller langvarig nedsenking av øret i vann. Hold øret så rent og tørt som mulig mens healing. DAB en cotton med litt vaselin for å beskytte øret mot fuktighet mens dusjing, og holde øret unna direkte fuktighet eller vann når det er mulig.

Alleviating Pain

Legen din kan forskrive antibiotika øredråper eller antibiotika for å hjelpe fremskynde prosessen hvis en infeksjon er også involvert i din tilstand. Be om å se om dette kan gjelde for din egen tilstand.

Over-the-counter smertestillende eller smertestillende som aspirin, paracetamol og ibuprofen kan være effektive i å lindre smerte involvert i de fleste trommehinnen perforeringer. Legen din vil kunne anbefale et merke som er best for dine spesifikke omstendigheter. Reseptbelagte smertestillende er vanligvis ikke nødvendig for denne skaden.

For ytterligere å lindre smerte eller ubehag, bruke en varmepute mot øret på en ganske lav innstilling, øker eller reduserer nivåene som trengs for komfort.

Forsiktighetstiltak

Vær veldig forsiktig når det blåser nesen mens trommehinnen er healing, så voldsomt blåser nesen kan ikke bare føre til ørene dine til "pop" og videre skade trommehinnen, men bevise ulidelig smertefull ellers også.

Ikke bruk noen form for medisin i de berørte øret utover det som er foreskrevet av legen din. Ta alle de medisiner legen forskriver til deg i henhold til planen inntil annet rettet.

Advarsler

Kontakt legen din hvis du oppdager blod, puss eller andre utslipp fra de berørte øret. Du bør også kontakte lege hvis du opplever kvalme, svimmelhet eller en endring i likevekt eller utvikle en markert økning i temperaturen. Videre bør du kontakte legen din dersom øret er fortsatt smertefullt til tross for all tilgjengelig behandling for smerter.

Andre beskyttelsestiltak

Gjør ditt beste for å beskytte øret fra ekstrem vind eller kulde ved å bruke øreklokker i ekstremvær. Bruk en dusjhette mens dusjing for å minimere vann eksponering for de berørte øret. Minimer bruken av ørepropper eller hodetelefoner inntil øret er helt grodd.