Digidexo.com

Hvorfor My Face Turn Red Etter Eating Spaghetti saus?

Hvorfor My Face Turn Red Etter Eating Spaghetti saus?


Spising er en daglig praksis, men for noen, uønskede konsekvenser kommer etter å ha spist visse matvarer. Hvis du opplever ansikts rødhet eller flushing etter å ha spist mat som spaghetti, kan du ha et medisinsk problem som krever oppmerksomhet. Men ikke alle ansikts rødhet skyldes medisinske problemer, så du bør være klar over når du opplever slike problemer.

Food Allergy

Matallergier, eller til mat sensitiviteter, kan presentere seg selv gjennom endringer i huden. Hvis du opplever rødhet i ansiktet eller svak rødme etter å ha spist visse matvarer, kan det hende du har en matallergi forbundet med dette elementet. Hvis du har lagt merke til rødhet etter å ha spist spaghetti saus, kan du ha en allergi mot tomater. Du kan sjekke med din lege eller allergolog å ha matallergi testing utført eller opprettholde en mat logg for å se om du merker rødhet etter å ha spist andre tomatbaserte matvarer.

Too Hot (Temperature)

Flushing kan oppstå når du spiser mat som er for varmt i temperatur. Hvis du har spist en hot-off the-komfyr tallerken med spagetti, kan du oppleve flushing som temperaturøkningen i munnen slik at blodårene i ansiktet for å fylles med blod. Denne typen ansikts rødhet etter å ha spist spaghetti er midlertidig og vil avta når munnen og ansiktet er normalisert i temperatur.

Too Hot (Spiciness)

Krydret mat kan føre til flushing som kroppen reagerer på krydret ingredienser med økt blodstrøm til kapillærene og blodkar. Spaghetti saus som er krydret, for eksempel versjoner laget med rød pepper flak, kan forårsake ansikts rødhet på grunn av styrken på parabolen. Også dette er en midlertidig effekt, og vil forsvinne etter en tid. Du kan forebygge denne type flushing, hvis du er utsatt for det, ved å velge for mindre krydrede sauser og retter.

Medisinske tilstander

En årsak bak flushing etter å ha spist sure matvarer som spaghetti saus kan skyldes en dvelende eller utvikle hud tilstand som rosacea. Rødheten som oppstår med rosacea er litt annerledes i forhold til en typisk matallergi. Rosacea kan utløses av syre i sausen sammen med de ekstra karbohydrater i pasta, som begge er årsakene til rosacea utbrudd.