Digidexo.com

Hvordan kontrollere Smerter i et kne med leddgikt

Knesmerter er et vanlig symptom forbundet med leddgikt, betennelse i leddene forårsaket av nedslitt brusk eller immunsystem angripe leddene. Behandling for knesmerter inkluderer å ta ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), endre kostholdet og RICE-metoden, som står for hvile, is, kompresjon og høyde. Hvis disse at-home behandlinger ikke bedrer knesmerter, ta kontakt med lege umiddelbart.

Bruksanvisning

•  Ta medisiner når det er nødvendig. NSAIDs som ibuprofen, piroksikam og naproxen redusere betennelse i kneet og midlertidig lindre smerte når det tas som smertene oppstår. Ta bare etter behov, som piroksikam kan forårsake mage irritasjon og føre til lever- og nyreskader når det brukes lang sikt.

Endre din diett. En diett høy i fiskeolje gir omega-3 fettsyrer, som reduserer risikoen for betennelse. Olivenolje har anti-inflammatoriske egenskaper som ligner på over-the-counter smertestillende midler. Frukt og grønnsaker kan også bidra til å forhindre betennelse, på grunn av deres store mengder fiber. Fiber bidrar til å redusere blodets nivå av C-reaktivt protein, en indikator på inflammasjon.

Bruk RICE Rest kneet ved å unngå fysisk aktivitet, etterfulgt av å bruke en kald komprimere og pakke kneet med bandasjer. Hev beinet til å holde presset ut av det før smerter og hevelse avtar.

Wear skoen setter inn. Innleggssåler kan redusere mengden stress plassert på kneet mens du går.

Se legen din. En lege kan forskrive orale kortikosteroider eller andre smertestillende midler, eller injisere medikamenter rundt kneet for smertelindring og betennelse reduksjon.

Limit øvelsen. Mens du ønsker å holde kneet mobilen for å unngå stivhet, trenger du ikke ønsker å skade deg selv av overanstrengelse. Begrens treningen til 20 til 30 minutter gange, sammen med stretching før og etter treningen.

Tips og advarsler

  • Varmeplatene kan også redusere sårhet forårsaket av leddgikt. Bruk en varmepute ikke mer enn 20 minutter av gangen, og unngå direkte kontakt med huden ved å pakke den inn i et ark eller håndkle.