Digidexo.com

Bruker og bivirkninger av Neurontin

Bruker og bivirkninger av Neurontin


Neurontin (Gabapentin) er klassifisert under kategorien antiepileptisk og antiepileptika.

Hvordan virker Neurontin arbeid?

Hjernecellene trenger å brann eller kommunisere med hverandre med en viss hastighet for å arbeide effektivt. Under et anfall, blir hjernecellene skyte raskere enn de burde være. Neurontin (Gabapentin) bidrar til å hindre disse hjernecellene fra å skyte for fort, og dermed hindre beslaget fra stadig oppstår.

Hvem kan bruke Neurontin?

Neurontin (Gabapentin) brukes hovedsakelig for behandling av partielle anfall og har vært effektiv for personer med andre nevrologiske problemer som for eksempel:

Diabetisk nevropati:
Personer diagnostisert med diabetes som har fått nerveskader som følge av høyt blodsukkernivå.

Herpes eller Helvetesild:
Et virus som lever i nervesystemet etter en person har hatt vannkopper. Denne smertefulle sensitiv hud utslett kan presentere seg selv etter en fysisk eller følelsesmessig stress-relaterte hendelsen og kan vare noen dager til noen uker fra forekomst.

Restless Leg Syndrome:
En uimotståelig trang til å bevege beina mens du hviler eller under søvn.

Mood Stabilisering:
Individer diagnostisert med angst, depresjon og mani som ikke har svart på antidepressiva eller stemningsstabiliserende.

Hvem bør ikke ta Neurontin?

Noen diagnostisert med kronisk nyre, lever eller hjerte tilstand bør ikke ta Neurontin. Snakk med legen din hvis du har blitt diagnostisert med slike forhold for å se om Neurontin er et alternativ for behandling. Kvinner som er gravide eller ammende bør også rådføre seg med lege før du tar Neurontin.

Bivirkninger av Neurontin

Bivirkninger kan inkludere og er ikke begrenset til:

Svimmelhet Hodepine Magesmerter Kvalme, oppkast eller diaré Munntørrhet Vektøkning Somnolens Perifere ødem Rash

Bivirkninger og advarsler

Noen tar Neurontin (Gabapentin) bør ikke slutte å ta denne medisinen brått. Unnlatelse av å ta medisiner som foreskrevet av legen din kan forårsake anfall aktivitet eller kan øke anfallsaktivitet. Alle som har alvorlige endringer i humør, aggressiv atferd, kortpustethet, brystsmerter eller selvmordstanker bør ringe legen din umiddelbart eller søke akutt omsorg og hjelp.

Snakk med legen din!

Neurontin er ikke for alle. Hvis du har blitt diagnostisert med en nevrologisk eller psykiatrisk lidelse, snakk med legen din om hva som er riktig for deg.