Digidexo.com

Diabetes hos barn

Diabetes hos barn


Ifølge American Medical Association (ADA), "Guide til å leve med diabetes," flere barn utvikler sykdommen i dag enn de var for bare noen tiår siden. Type II diabetes, tidligere finnes hovedsakelig hos voksne, er slående barn i en økende takt. Foreldre kan bidra til å forhindre sykdom eller kontrollere sine effekter gjennom kosthold og livsstil endringer.

Typer

Det finnes to former for diabetes: Type I og Type II. Historisk type I diabetes, nært knyttet til autoimmune system, hovedsakelig rammet ungdommene før fylte 18 år og resulterte i en fullstendig nedleggelse av deres kroppens evne til å produsere insulin. Type II diabetes lider fortsatt produserer insulin, men kroppen ikke lenger regulere blodsukkeret effektivt. Diagnosen av type II diabetes er økende hos barn, på grunn av barndommen fedme og en usunn livsstil.

Symptomer

Utbruddet av type I diabetes hos barn er rask og alvorlig. Barnet kan gå ned i vekt dramatisk i løpet av et par uker; han kan bli veldig svak, opplever synstap og uvanlig tørst og sult. Han kan lide diabetiker sjokk hvis den ikke behandles raskt. Alternativt kan Type II diabetes utvikler seg over en periode på måneder eller år så høye glukosenivåer i barnets blodet stille skade sine indre organer. Jo lenger Type II diabetes går ubemerket, jo større er risikoen for alvorlige organskade. Som type II diabetes utvikler seg, kan barnet begynne å oppleve de samme symptomene av type I diabetes, men på en minsket skala.

Risiko

Fedme og en stillesittende livsstil er gjerningsmannen bak den alarmerende økning i barn diagnostisert med type II diabetes, ifølge ADA. Mellom 1980 og 2000 har diagnose av type II diabetes hos barn tredoblet som overvektige barn har økt. Med populariteten til stivelsesholdige rask mat, godt behandlet lettere mat og en økning i fjernsynstitting, er barn får mindre mosjon og spise mer mer. Dessverre har skolen redusert kroppsøving krav på samme tid.

Forebygging / løsning

Den største risikofaktoren for utvikling av type II diabetes i barndommen er fedme. Siden de tidlige stadier av denne sykdommen ofte gå ubemerket hen, foreldre kan redusere barnets risiko ved å servere sunne måltider og tilbyr næringsrik snack valg, samt eliminere sukkerholdig brus og junk food. I tillegg vil utvikle en sunn øvelse rutine for barnet ditt hjelpe ham å opprettholde en sunn vekt for livet.

Etniske Betraktninger

Alle etniske grupper er utsatt for økt forekomst av type II diabetes, men noen opplever en større risiko. Barn av indiansk avstamning er mest sannsynlig å utvikle sykdommen og afroamerikanske barn så vel som barn av asiatisk arv er litt mer sannsynlig å utvikle sykdommen, selv om alle barn er i faresonen hvis de er overvektige.

Genetisk

Barn som har foreldre eller søsken med type II diabetes er mer sannsynlig at kontrakten sykdommen. Imidlertid tilslutning til en sunn diett og opprettholde en lav kroppsvekt i stor grad redusere barnets risiko for å utvikle sykdommen.