Digidexo.com

Hvordan behandle Obsessive Compulsive Disorder med yoga

Omtrent en av 40 mennesker i verden vil oppleve symptomer på tvangslidelser på et tidspunkt i livet. Dette gjør den til en av de vanligste angstlidelser i verden. Det er mange veier til å behandle den. Medisiner, urtemedisin og psykologisk rådgivning er blant de mest brukte metoder for å behandle tvangslidelser. En av de mindre kjente, men svært effektive, metoder for behandling er yoga. En spesifikk gren av yoga, kalt Jnana yoga, omhandler spesifikt med sinn og følelser, og er et spesielt godt valg hvis du ønsker å behandle tvangslidelser hell.

Bruksanvisning

Finn et stille, fredelig sted å øve der du ikke vil bli forstyrret.

Sitt oppreist med hendene i fanget og føttene godt på gulvet, uncrossed. Tenk om dine tvangstanker og la følelser av angst om dem flyte inn i ditt sinn. Ikke krympe fra disse følelsene, men møte dem med en holdning av medfølelse og forståelse.

Slapp av kroppen din som du møter dine følelser av angst, bevisst å fortelle hver del av kroppen din til å slappe av mens du føler det begynner å spent opp. Fokuser på å slappe av musklene hvor som helst som føles anspent.

Fortell deg selv at du ikke er dine tanker, at tvangstanker er utenfor deg og ikke en del av hvem du er. Ikke prøv å endre tvangstanker på noen måte, bare gjenkjenne dem for hva de er når de kommer inn i ditt sinn.

Skift fokus til ditt indre og finne et sted inni deg som føles rolig. Hvil oppmerksomhet i sentrum av ro i flere minutter, før følelsen av ro syrer hele kroppen.

Øv på dette i 10 til 15 minutter om gangen, er tre til fire ganger om dagen til obsessive compulsive disorder ikke lenger et problem for deg. Dette kan ta måneder for noen mennesker og et år eller mer for andre. Nøkkelen til suksess er å være tålmodig og konsekvent i praksis.

Tips og advarsler

  • Du trenger ikke å komme inn i lotus stilling (tett svingete bena sammen i en sittestilling) mens du utfører Jnana yoga. Faktisk er ikke nødvendig fysisk contortion av noe slag. Det er flere skoler av yoga, og bare de som fokuserer på fysisk helse krever bøying og vridning. Metodene som fokuserer på mental eller åndelig fitness, som Jnana, bare krever en vilje og evne til å sitte stille i lange perioder av gangen.
  • Sørg for at du finner komfortable sitteplasser med god korsryggstøtte når du øver Jnana yoga til å behandle tvangslidelser.