Digidexo.com

Slik finner du ut Oxalate i Foods

Slik finner du ut Oxalate i Foods


Oksalater er naturlige forekommende stoffer som finnes oftest i plantemat som frukt og grønnsaker. De kan også bli funnet i mindre mengder i kroppen og i animalske produkter. Høye konsentrasjoner av oksalat i kroppen kan føre til nyrestein formasjon, spesielt for de som har nyreproblemer, lite tarmsykdom, malabsorpsjon problemer og hyperoxalunia. Nøkkelen til å avgjøre oksalater i mat er å utdanne deg selv ved å forske på og snakke med pålitelige kilder, for eksempel helsepersonell.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din om din medisinske tilstander og grunnene for å begrense oksalater. Spør legen din for spesifikk informasjon om hvor mye oksalat kan du ha i din diett basert på din tilstand. Få en liste over matvarer som bør unngås, og de som er anbefalt.

Få tak i en liste på nettet over matvarer som er høyt og lavt i oksalater fra en pålitelig kilde, for eksempel nyre eller urologiske organisasjoner. Denne listen vil bryte ned mat fra høyeste til laveste i oksalater og gi de eksakte milligram hver inneholder. Begrense mengden av oksalater til færre enn 50 mg eller 4 oz. per dag.

Ta kontakt med en ernæringsfysiolog på en lokal helsekostbutikk, en registrert kostholdsekspert eller American Dietetic Association om oksalat inneholder matvarer. Disse organisasjonene gir informasjon som lister, brosjyrer, artikler, forskning og bøker om en rekke forhold og dietter. Diskuter din spesifikke tilstand med disse kildene for å få de mest pålitelige og nyttig informasjon.

Les etiketter for å begrense mat som øker steindannelse, slik som vitamin C, salt og protein. Begrense mengden av vitamin C til mindre enn 2000 mg per dag; for mye vitamin C i kroppen kan bli til oksalat og skape steiner. Unngå for mye protein som gjør urinen surere, noe som øker oksalat formasjon. Begrense salt, som hovedsakelig utskilles i urinen, indusere overflødig kalsium og dannelse av steiner.

Gå til butikken for å få informasjon om oksalat inneholder matvarer ved å snakke med råvarer manager. Kjøpe mat lave i oksalater eksempel hvitt brød, fersken, svisker, tomater, avokado og havremel. Unngå mat som er høy i oksalater, slik som spinat, rabarbra, hvetekim, rødbeter, kakaopulver og peanøtter.

Spis mat med mellom 800 og 1200 mg kalsium per dag, for eksempel yoghurt. Oksalat og kalsium bindes sammen i tarmen og forlate kroppen sammen. Uten noen meieri i kosten, vil oksalat ikke forlate kroppen, men vil bli absorbert, økende stein formasjon.