Digidexo.com

Hvordan er magen virus som overføres?

Årsaker

Magen influensa, også kjent som gastroenteritis eller "feil", er en viral infeksjon som angriper tynntarmen. Et annet virus enn de virus som er ansvarlig for luftveisinfeksjoner forårsaker magevirus, som vanligvis varer i ca en til tre dager. Men det kan være et par uker før en persons avføringsmønster tilbake til det normale. Tegn på at en person kan lide av noe mer alvorlig enn en magevirus inkluderer blodig avføring, diaré som varer i mer enn tre dager, feber høyere enn 101 grader F, følelse av svimmelhet og oppkast i mer enn en dag eller to.

Transmission

Personer som er smittet med magen influensa kan spre viruset til andre, ofte før de selv viser symptomer på å være syk. Slike virus er svært smittsomt og kan spres ved direkte kontakt med en infisert person eller ved å dele mat, drikke eller spise kjøkkenutstyr. Selv gastroenteritt kan spres gjennom mat eller drikke forurenset med viruset, uvaskede hender er de mest vanlige biler for overføring. Selv folk som ikke lenger føler seg syke kan overføre sykdommen som viruset kan finnes i avføringen i opptil to uker etter at de føler seg restituert. Et individ kan også bli syk ved å komme i kontakt med oppkast eller avføring fra en smittet person. Viruset skader cellene i slimhinnen i tynntarmen; som et resultat, kan maten beveges hurtigere gjennom den gastrointestinale (GI), som produserer en vannaktig diaré.

Forebygging

Til tross for navnet, ikke en magevirus ikke smitter magen, men heller tynntarmen. Kvalme, oppkast, magekramper og diaré er vanlige symptomer. Andre symptomer på sykdommen kan inkludere tap av matlyst, generalisert trøtthet, feber, frysninger, og muskelsmerter. Et magevirus kan utvikle seg gradvis over en periode på flere timer eller treffer en person plutselig med anfall av oppkast, magekramper og diaré. Riktig håndvask er viktig å holde viruset sprer seg til andre mennesker. Enkeltpersoner bør alltid vaske hendene med varmt vann og såpe i minst 20 sekunder før du spiser og etter toalettbesøk. Vask hendene ofte når du er i kontakt med andre som er eller nylig har vært syk. Folk som viser symptomer på en mage virus bør bo hjemme til de føler seg bedre, slik at de ikke smitter andre.

Oppkast

Når lider av en magevirus, en person bør ikke spise, men drikker bare klare væsker som vann, buljong, eplejuice eller svak te. Imidlertid bør individer ikke drikke væske for to timer etter oppkast. Suge på is chips kan være et tryggere alternativ til drikking til oppkast roer ned. Melk bør også unngås da den kan gjøre diaré verre. Hvis en person går to timer uten oppkast, bør det være greit å nippe væske hvert 15. minutt eller så. Å drikke for mye væske på en gang, selv om det virker som en liten mengde, kan føre til mer oppkast. Kjølt væsker er lettere å holde ned. Kontrollerende oppkast og diaré vil redusere risikoen for å smitte andre som viruset er gått i oppkast og avføring. Noen forskere foreslår at til og med visse virus kan føres gjennom luften, mens en person som kaster opp.

Recovery

Hyppig oppkast over en lengre periode tapper kroppens største reserver av natrium og kalium, i hvilket tilfelle disse mineraler må erstattes. En person som har en magevirus bør unngå å drikke kullsyreholdige, syreholdige eller koffeinholdige drikker før følelsen bedre. Å spise kjedelig mat kan forsøkes etter at vedkommende har gått flere timer uten oppkast. Vanlig toast, pasta, nudler eller brus kjeks, flavored gelatin, bananer, applesauce og popsicles er praktiske valg som det er viktig å ikke ytterligere opprørt magen. Dehydrering er ofte en alvorlig komplikasjon av en mage-virus, spesielt når legemet mister for mye væske fra oppkast og diaré. En rask utvinning fordeler alle, så jo raskere en person gjenoppretter ikke bare reduserer risikoen for komplikasjoner, men færre mennesker kan bli smittet med viruset gjennom kontakt.