Digidexo.com

Kreft Blood Test Vs. Tissue Biopsi

Flere typer kreft og andre noncancerous forholdene har de samme symptomene. Legen din vil at du skal delta i ulike diagnostiske tester, inkludert en blodprøve og en biopsi, før han bekrefter en diagnose.

Kreft Blood Test

Blodprøver ikke alltid gir nok informasjon til å bekrefte en kreftdiagnose. Men disse testene gir viktige ledetråder til hva som kan skjer i kroppen din. Legen tester din blodprøve for flere ting til å forstå hva som forårsaker symptomene dine.

Kreft Blood Test Function

Hvis du har en blodkreft, som for eksempel leukemi, bør en blodprøve påvise kreftcellene. Hvis blod testen har en viss unormal immunsystem protein, kan det være et tegn på multippel myelom. Hvis du har en solid svulst kreft, kan blodet inneholder et kjemikalie laget av tumorceller som kalles tumor markører.

Resultater

Det er mange ting som kan påvirke utfallet av blodprøver. Noen noncancerous forhold forårsaker en unormal blodprøve, mens blodprøver kan komme tilbake med et normalt resultat selv om pasienten har kreft. Ofte legen bruker kreften blodprøve for å finne ut hvilke andre tester for å bestille

Tissue Biopsi

Under en biopsi, fjerner legen en liten prøve av vev eller mistenkelige celler for testing. Laboratoriet ser prøven under et mikroskop, på jakt etter tegn på kreft. Legen kan utføre en biopsi på alle kroppsdeler; hun bruker patologi rapport fra biopsi for å stille en diagnose.

Betraktninger

Vanligvis vil du gjennomgå flere diagnostiske tester før legen diagnostiserer kreft. Blodprøver og biopsier er bare to av de mange tester og prosedyrer tilgjengelig for å diagnostisere kreft.