Digidexo.com

Hvordan virker en bihulebetennelse begynne?

Hvordan virker en bihulebetennelse begynne?


Sinus er luftkamre bak kinn, øyne og kjeve. De er foret med en væske-lignende stoff kalt slim og små hår kalt cilier. Slim renser bakterier fra luften som pustes inn gjennom nesen. Cilia flytte slim ut av bihulene og gjennom nasal passasje for drenering. Når flimmerhårene ikke flytte slim ut av bihulene, bihuler blir hovne. Slimet, ute av stand til å bli utskrevet fra nesen, blir fanget og bakterier begynne å reprodusere.

Bihulebetennelse, også referert til som bihulebetennelse, inntreffer når bihulene eller nesegangene bli betent. Selv om slim og flimmerhår i slimhinnen i bihulene funksjon for å fange eller fjerne bakterier, er de ikke i stand til å gjøre det når sinus kamre er hovne. Tilstedeværelsen av bakterier får slimhinnen i bihulene å tykne.

Bihulebetennelse kan utvikle seg i ett eller flere områder. Ethmoid bihulebetennelse oppstår når området bak øynene bli betent. Fôret bak øynene er tykkere forårsaker press på øynene samt nesetetthet. Når slimhinnen i overkjevens bihulene er betent, er smerte følte under øynene er bak kinnben og nese er til stede. Frontal bihulebetennelse forårsaker hodepine siden trykket er plassert på pannen og involverer nese eller post-nasal drypp. Når smerte er tilstede på toppen eller baksiden av hodet, over pannen og bak øynene, er sphenoid sinusitt tilstede.

Bihulebetennelse kan være svært ubehagelig. De er ofte ledsaget av hodepine og ansikts smerter, som kan være ganske smertefullt. Bihulebetennelse kan vare i uker eller måneder. Blåser nesen og bruker nesespray for ofte kan faktisk føre til bihulene å hovne opp i stedet for å åpne dem opp. En sunnere måte å tømme nesegangene er å helle salt vann eller en saltløsning i det ene neseboret og ut det andre. Dette kalles en lomme skylling og er svært effektiv i å hjelpe slimet gjennom nesepassasje for fjerning fra nesen.

Hindre dine nesegangene infatter er viktig i forebygging bihulebetennelse. Derfor bør man ikke vente på en blokkering å skje før du tar initiativet. Saltløsninger kan brukes på daglig basis for å fukte nesegangene. Noen få dråper eller spray av saltvann per dag kan bidra til å holde slim bevegelse og hindre bakterier fra å feste seg til slimhinnen i bihulene eller nesegangene.