Digidexo.com

Ormer som ligner Hår i Humans

Ormer som ligner Hår i Humans


Ormer som ser ut som menneskehår er nematoder. Disse spiraler er betraktet som en parasitt, siden de fleste krever en vert for å overleve, og i noen tilfeller, mennesker blir verter. Nematoder er de mest tallrike flercellede dyr på jorda, ifølge University of Nebraska. Hakeorm og rundormer er de hår-lignende parasittiske ormer som infiserer mennesker.

Typer

Det finnes mer enn 5000 arter i phylum Nematoda familien, ifølge University of Florida Institute of Food and Agricultural. Ormer som lever i jorda er gunstig for landbruksnæringen, men ormer som infiserer mennesker konkurrerer om næringsstoffer og forårsake alvorlig ubehag alt fra anal kløe, magesmerter, oppkast, diaré og ubehag. Hakeorm bor i forurenset jord og kan trenge inn i huden til mennesker. Rundormer infisere mennesker for hånd-til-munn overføring.

Identifikasjon

Det store antallet av ormer i nematode familien gjør det nesten umulig å identifisere hver art. Hvis du plukke opp en håndfull jord, vil du være å holde tusenvis av ormer selv om du ikke kan se dem på grunn av deres mikroskopisk størrelse. Ikke alle nematoder er mikroskopiske. Nematoder kan variere fra 0,01 inches til mer enn 24 fot, ifølge University of Nebraska i Lincoln. Deres anatomi ser ut som en radmager rør inne i et rør. Hakeorm verter på mennesker med sine seks skarpe tenner og rundormer ligne på jorden ormer.

Hakeorm

Det er 576 til 740 millioner mennesker i verden er smittet med hakeorm, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Hvis det blir funnet hookworms i stort antall i menneskekroppen, kan de blokkere lymfesystemet forårsaker livstruende ødem. Hakeorm inn gjennom huden, vanligvis føttene, og bevege seg gjennom blodårene til hjertet og lungene. Da hakeorm stige til svelget der det svelges og kommer inn i fordøyelsessystemet, hvor den vokser i tynntarmen. Hvis du har en lett angrep av hakeorm, er det vanligvis ingen symptomer. Imidlertid kan en tunge angrep forårsake magesmerter, tap av appetitt, vekttap og anemi. Hookworms er behandlet med anthelminthic medisiner, for eksempel albendazole og mebendazole. Behandlingen varer vanligvis én til tre dager.

Rundormer

Rundormer kan påvirke alle uavhengig av økonomisk eller sosial status. Pinworms er den vanligste parasittisk rundorm infeksjon i USA, og rammer om lag en tredjedel av barna i enkelte områder, ifølge Cleveland Clinic. Rundormer inn i kroppen ved å bli slukt. De kvinnelige ormer innskudd egg i anus før du forlater kroppen. Dette fører til kløe, og når personen klør anus og deretter plasserer fingrene i munnen, begynner syklusen av rundormer. Denne infeksjonen er lett spre seg i SFO, så sanitær og personlig hygiene er nøkkelen for forebygging. Hvis du har smittet barn i husholdningen din, sørg for å vaske sine klær og sengetøy daglig for å hindre andre i huset ditt fra å bli smittet. Kremer kan være foreskrevet for å avlaste anal kløe. Medbendazole og pyrantel pamoate er medisiner gitt for rundorm infeksjoner.