Digidexo.com

Betent Pancrease & gallestein Prosedyrer

Gallestein kan oppstå når galle i galleblæren danner faste partikler. Disse steinene ofte oppstå når det er høye nivåer av bilirubin eller kolesterol i gallen. Enzymene fra dine gallestein kan begynne å angripe bukspyttkjertelen og omkringliggende vev som kan føre til at bukspyttkjertelen til å bli betent. Denne betennelsen er kjent en pankreatitt.

Symptomer

Gallestein eller en betent bukspyttkjertel kan være smertefullt. Smerten er vanligvis plassert i den øvre middel magen og kan bli verre når du ligger nede. Disse symptomene kan være ledsaget av kvalme og oppkast.

Prosedyrer for gallestein

Det er flere måter å behandle gallestein å hindre pankreatitt. Ekstrakorporal shockwave lithotripsy (ESWL) er en form for behandling som bruker sjokkbølger å bryte opp gallestein. Når steinene er i mindre biter det tillater dem å passere gjennom galle systemet. Medisiner kan også brukes som en form for behandling for å oppløse gallestein. Denne behandlingen vil ta lengre tid å se resultater og gallestein kan danne nytt.

Kirurgi er vanligvis den beste fremgangsmåten hvis pasienten ikke har utviklet pankreatitt. Denne fremgangsmåten kan utføres umiddelbart og vil være til hjelp ved forhindring eller videre betennelse i bukspyttkjertelen. Hvis bukspyttkjertelen er betent pasienten vil motta antibiotika via en IV for flere dag før utføre kirurgi. Denne operasjon kalles en cholecystektomi som tillater galle å strømme fra leveren direkte inn i tynntarmen.
Det er to former av galleblæren kirurgi, Laparoskopisk fjerning og åpen kirurgi. Laparoskopisk er den mest foretrukne form for kirurgi som bruker en laparoskopisk cholecystectomy som er et instrument med et kamera som er satt inn i en liten åpning i magen. Dette instrumentet hadde kirurgisk utstyr knyttet til å ta ut gallestein. Denne prosedyren kan ta 20 minutter til en time, og er mindre smertefullt enn åpen kirurgi.
Åpen kirurgi vil kreve aa 3 til 6-tommers snitt i buken for å fjerne gallestein. Denne fremgangsmåten er ikke utføres ofte, og det tar en gjennomsnittlig eller 45 til 90 minutter.

Betent bukspyttkjertel

Det finnes to former for en betent bukspyttkjertel som kan være forårsaket av gallestein: akutt og kronisk. Fremgangsmåten for akutt pankreatitt vil begynne med en IV av antibiotika for å lindre smerte. I visse tilfeller kan pasienten være nødvendig å mate ved et nasogastrisk sonde som settes inn gjennom nese og hals. Denne formen for fôring vil tillate bukspyttkjertelen tid til å leges mens antibiotika arbeider for å redusere betennelse.
Terapeutisk Endoskopisk Retrograd cholangiopancreatography (ERCP) er et rør med en datastyrt kamera festet for å vise bukspyttkjertelen. Denne fremgangsmåten blir utført i akutte og kroniske tilfeller.

Behandlingen for kronisk pankreatitt vil følge de samme trinnene en så akutt tilstand. Etter disse trinnene er fullført, kan legen forskrive syntetiske bukspyttkjertelen enzymer hjelpe mat å fordøye. En næringsrik plan av små lav-fett måltider vil være nødvendig for å behandle denne tilstanden.