Digidexo.com

Remedy for tonsillitt

Betennelse i mandlene er en viral eller bakteriell infeksjon i mandlene. Mandlene er plassert langs veggen på baksiden av halsen. Når smittet, vil mandlene hovne opp, rødme og bli smertefullt. Behandling for tonsillitt varierer, fra å over-the-counter medisiner til kirurgi, avhengig av det infiserende middel, og alvorligheten av infeksjonen.

Evaluering

Tonsillitt må få riktig medisinsk behandling. Besøke en lege for vurdering i hvert enkelt tilfelle av betennelse i mandlene. Uten behandling kan de hovne mandler føre til ytterligere helseproblemer. Mandlene kan forårsake luftveisobstruksjon eller en abscess kan danne bak mandel. I tillegg kan strep-infeksjoner i mandlene føre til nyreinfeksjoner, eller påvirke hjerte og leddene.

Virusinfeksjon

Behandle en viral tonsillitt infeksjon hjemme med over-the-counter medisiner. Viruset vil gå sin gang og løse uten antibiotikabehandling. Sår hals tabletter og spray hjelpe nummen smertefull svelging forbundet med betennelse i mandlene. Ta medisiner som paracetamol eller ibuprofen å redusere hevelse og smerte. Gurgle med varmt saltvann flere ganger om dagen. Legg ½ teskje salt til ½ kopp varmt vann for å gjøre løsningen. Spis et tørt diett av beroligende mat og væske. Unngå kjeks, salat eller andre matvarer som kan skrape og irriterer halsen. Også unngå melkebaserte matvarer. Meieriprodukter tykne spytt og gjøre det vanskelig å svelge, og det strøk halsen, forårsaker mer smerte. Kremet supper, varm te med honning og buljonger lage fine alternativer for å spise.

Bakteriell infeksjon

Utfør en strep test for å se om en bakteriell infeksjon forårsaket betennelse i mandlene. Antibiotika behandle bakterielle tonsillitt infeksjoner. Penicillin er førstevalget for antibiotikabehandling, hvis ikke kontraindisert ved en allergi. Ta alle antibiotika som foreskrevet av lege. Føre hver dose av medisinen. Stoppe antibiotikakur kort kan føre til smitte til oppstår på nytt. Dersom stor hevelse eller svelgeproblemer oppstår, kan en lege foreskrive en kur med steroider i tillegg til antibiotika.

Kirurgi

Barn som har hyppige, tilbakevendende betennelse i mandlene infeksjoner kan kreve fjerning av mandlene. En evaluering av et øre, nese og hals kirurg avgjør om fjerning av mandlene er nødvendig. En mandlene, eller kirurgisk fjerning av mandlene, oppstår under en kort dagkirurgi. Andre indikatorer av trenger en mandlene inkluderer mandlene som er for store, blokkerer luftveiene og en abscess som ikke blir bedre med antibiotikabehandling. Voksne har tonsillectomies sjeldnere enn barn gjør.

Forebygging

Det beste middel for betennelse i mandlene er å unngå smitte. Øve skikkelig håndvask. Unngå andre som er syke og ikke deler mat eller drikke med andre.