Digidexo.com

Symptomer på alvorlig koffein tilbaketrekning

Som den mest brukte og lett tilgjengelig stimulerende tilgjengelig, har koffein ingen parallell i form av utbredt avhengighet. Fra morgen kaffe til energidrikker, noen mennesker opplever en koffein-fri tilværelse. En lav til middels nivå av koffein avhengighet er sosialt akseptabelt, og ofte oppmuntret. På grunn av dette, på et eller annet tidspunkt i livet, millioner av mennesker opplever noen symptomer på koffein tilbaketrekning. Høyere toleranse og lengre historie av koffein avhengighet kan føre til alvorlig koffein tilbaketrekning.

Tidslinje

Koffein har en halveringstid på åtte timer i det menneskelige legeme. Som sådan, begynner koffein tilbaketrekking vanlig innen åtte til 12 timer etter siste dose, med symptomer peaking mellom 24-48 timer. Abstinenssymptomer kan vare i opptil en uke, betinget av ditt nivå av avhengighet.

Doser

Tre kopper kaffe per dag regnes som en standarddose, og ti og opp regnes som overdreven. Med utstrakt bruk av energidrikker og kosttilskudd, har koffein inntak nådd, per innbygger, en all-time high. En gjennomsnittlig kopp brygget kaffe inneholder rundt 100 mg koffein; gjør en moderat dose ca 300 mg per dag. Selvfølgelig, brygging styrke varierer, noe som gjør denne tilnærmingen en vanskelig standard å opprettholde. Også, brus og energidrikker kan inneholde opp til 400 mg per beholder, slik at for den moderate daglig dose av koffein å bli overskredet med en enkelt boks.

Irritabilitet

En overdreven, eller moderate, bruker av koffein kan oppleve abstinenssymptomer. Uttak er kroppens reaksjon på fjerning av et stoff eller kjemisk hvorpå det er dannet et avhengighet. Symptomer på koffein tilbaketrekning, mens alt fra moderate til alvorlige, er likevel lett gjenkjennelige. Irritasjon er en av de mest vanlige. Faktisk, en person som er morgen mantra er: "La meg være alene før jeg får minst min første kopp kaffe" er et perfekt eksempel.

Konsentrasjonssvikt

Vanskeligheter med beslutningsprosesser, med fokus og konsentrasjon er en vanlig koffein tilbaketrekning symptom. Dette fenomenet er lett å kjenne igjen som alle sannsynligvis kjenner noen som har vært gjennom koffein tilbaketrekning. Hvis tanken på å forlate huset eller kjøring til arbeid er ufattelig uten først å ha hatt minst en kopp kaffe, har du opplevd dette symptomet.

Hodepine

Fra liten ubehag til ødeleggende migrene, hodepine er et klassisk symptom på koffein tilbaketrekning. De oppstår vanligvis på sove senere enn vanlig, og dermed mangler den standard koffein doseringstidspunkt.

Kvalme

Med flere høye nivåer av avhengighet (og dermed tilbaketrekning), er kvalme opplevd. Når dette kombineres med hodepine som er nevnt ovenfor, kan det oppstå oppkast. Mens alvorlige, og en indikasjon på høy toleranse og avhengighet, er symptom på kvalme ikke sjelden blant dem avhengig av koffein.

For din vurdering

Det er mange andre symptomer på koffein tilbaketrekning, inkludert men ikke begrenset til: søvnforstyrrelser, hallusinasjoner, angst, takykardi, rastløshet og ufrivillige muskelrykninger. På grunn av nivået av sosial avhengighet og utbredt bruk, eksakte tall om koffein avhengighet og abstinens er vanskelig å skaffe. Faktisk, som et resultat av koffein ekstraordinære tilgjengelighet, de fleste narkomane er ikke klar over sin tilstand for en stund. Inntil ytre omstendigheter (graviditet, medisinsk prosedyre, eller en annen grunn til å avstå fra eller begrense koffein inntak) avbryte mønster av dosering, kan tilbaketrekking ikke oppleves.