Digidexo.com

Hva slags mat bør kvinnelige idrettsutøvere unngå?

Hva slags mat bør kvinnelige idrettsutøvere unngå?


Kvinnelige idrettsutøvere krever energi og styrke for maksimal ytelse. Flere forskjellige typer mat vil rane utøvere av verdifull energi og redusere metabolic rate. Kvinnelige idrettsutøvere må opprettholde et konsekvent og sunt kosthold med fokus på naturlig mat og verdifulle næringsstoffer. En konsekvent diett vil tillate utøveren å nå en topp i en lang periode, mens du velger feil mat kan føre til krasj.

Fast Food

Hurtigmat er behandlet, lav i ernæring og en generell dårlig valg for idrettsutøvere. Menyelementene som høres ut som en næringsrik valg forbli lav i vitaminer og mineraler som kalsium og jern. Disse mineralene er viktige for kvinnelige idrettsutøvere, og en mangel kan føre til lav energi og kramper. Rask mat har også en tendens til å være svært høy i natrium. Natrium er nødvendig i små doser, men store mengder i de fleste rask mat vil føre til vannretensjon og en bremset metabolic rate.

Behandlet sukker

Naturlig sukker fra frukt og grønnsaker er utmerket for kvinnelige idrettsutøvere. De behandlet sukker som finnes i mange sportsdrikker, brus, godteri, bakevarer og stivelsesholdige brød er energi mordere. Disse sukker kan gi en midlertidig energi boost, men samlet du bli treg og trøtt. Fokus på naturlig sukker, og velg vanlig vann og naturlig juice som er rike på vitaminer og mineraler, i stedet for sukkerholdige sportsdrikker.

Fet mat

Naturlig fett fra nøtter og fisk er utmerket for felles smøring, healing fra skader og for energi. De bearbeidet fett som finnes i stekt mat og konserverte matvarer bør unngås, da de er trege til å behandle og de stjeler energi fra resultatene. Kroppen din vil være for opptatt med å behandle de mettet fett for å gi deg maksimal energi. Unngå fet bearbeidet mat som potetgull, godteri barer, bakevarer, kaker og stekt mat.

Stivelsesholdige matvarer

Stivelsesholdige matvarer blir ofte brukt av idrettsutøvere i den tro at et høyt nivå av karbohydrater vil øke ytelsen. Men ikke stivelsesholdige matvarer som hvitt brød og hvite nudler ikke oversette til høy energi. Men deres hele korn kolleger gjør. Hele korn matvarer inneholder også mer mineraler og vitaminer, som kan hindre kramper og mangler. Fullkorn er også effektiv på å opprettholde et sunt nivå av jern i kvinnelige idrettsutøvere. Kvinner opplever ofte jern mangler på grunn av et dårlig kosthold eller fra blodtap under menstruasjon.