Digidexo.com

Hvilke Frukt er bra for Grovfôr?

Hvilke Frukt er bra for Grovfôr?


Fyllstoff, også kjent som fiber eller bulk, er det strukturelle ufordøyelige delen av planter som ikke oppløses i vann. Selv om grovfôr passerer ufordøyd gjennom kroppen din, har den viktige helsemessige fordeler. Du kan enkelt få tak i tilstrekkelige mengder grovfôr ved å spise en rekke high-fiber matvarer som frukt, grønnsaker, belgfrukter, hele korn, hele kli og nøtter.

Frukt

Mange frukter er gode kilder til fiber, men noen frukter inneholder mer grovfôr enn andre. A 1 kopp servering av ferske bringebær gir 2,4 g grovfôr; ett lite rødt eple med hud eller en halv stor pære med huden gir 1,8 g; fire friske aprikoser med hud eller 1 ¼ kopp friske jordbær inneholder 1,7 g; og en og en halv tørket fiken gi 1,6 g av fyllstoff. Frukt inneholder grovfôr i mindre mengder inkluderer plommer, mango, blåbær, appelsiner, kiwi og fersken, ifølge Harvard University Health Services.

Friskhet

Spis skinn av frukt som epler, pærer og aprikoser, som peeling reduserer deres grovfôr innhold. Velg rå, hele frukter enn fruktjuice. Fruktjuice inneholder vitaminer og mineraler, men lite eller ingen fiber. For eksempel inneholder en ½ kopp servering av eplejuice ingen fiber, men et eple med sin hud intakt er en god kilde til fiber, sier Colorado State University. Hermetisk frukt pleier også å være lavere i fiber enn fersk frukt.

Vektkontroll

Å spise frukt med grovfôr kan stoppe deg å spise for mye og bidra til å forhindre vektøkning. Fiber har ingen kalorier, men det fremmer en følelse av fylde. High-fiber matvarer må tygges godt før de kan svelges, noe som gjør det vanskeligere å spise mye mat i en kort periode.

Forstoppelse

Grovfôr absorberer vann i fordøyelseskanalen, mykgjørende og legge bulk til avføring. Dette gjør avføring enklere å passere, bidrar til å hindre forstoppelse og fremmer regelmessig avføring. Grovfôr kan også bidra til å gjøre løs, vandig avføring mer solid som det binder seg til vann i tykktarmen, sier Mayo Clinic.

Disease Prevention

Grovfôr hastigheter passasjen av mat gjennom fordøyelseskanalen. Dette kan bidra til å forhindre intestinal kreft, som avfall er fjernet fra kroppen raskere, og det er mindre tid for giftstoffer for å akkumulere, sier Cleveland Clinic. Spise mat med høyt fiber kan også redusere risikoen for hemorroider og divertikkelsykdom - en tilstand karakterisert ved smertefulle små poser i tykktarmen, bemerker Mayo Clinic.

Legge fiber til kosthold

Legge til en frukt høy i fiber til hvert måltid og velge high-fiber frukt som snacks er en god måte å få plass til mer fiber i kostholdet ditt. Øke fiberinnholdet i kosten gradvis - over to til tre uker - for å tillate bakterier i fordøyelsessystemet til komfortabelt tilpasse seg. Legge for mye fiber for fort kan føre til oppblåsthet, magekramper, oppblåsthet og forstoppelse. Drikke åtte glass vann hver dag for å hjelpe fiber passerer gjennom fordøyelsessystemet, foreslår MedlinePlus.