Digidexo.com

Hvordan få tilbake ideell kroppsvekt

Hvordan få tilbake ideell kroppsvekt


Vekttap er ikke magi, til tross for påstander om mange kjepphest dietter og treningsprogram reklame. Spise riktig mengde kalorier, regelmessig mosjon og et sunt kosthold er nøkkelen til vekttap. Å miste vekt kan være vanskelig når vi blir eldre fordi vår metabolisme bremser som vi blir eldre. Men med litt vilje, kan du endre din livsstil nok til å gjenvinne din ideelle kroppsvekt og leve et sunnere liv.

Hvordan få tilbake ideell kroppsvekt

•  Beregn din Basal Metabolic Rate (BMR). Den menneskelige kroppen forbrenner kalorier hele tiden, selv mens han sov. Din BMR er hvor mange kalorier du vil brenne hvis du bodde i sengen og gjorde ingenting. BMR bestemmes av alder, vekt og høyde. Bruk en online BMR kalkulator for å bestemme din nåværende BMR (se lenke i Resources).

Bestem ditt daglige kaloribehov. Bruke Harris Benedict Equation, multiplisere din BMR med din aktivitet rate: 1.2 for stillesittende, 1.375 for lett aktiv, 1,55 for moderat aktiv, 1.725 for veldig aktiv og 1,9 for over aktive.

Resultatene vil fortelle deg hvor mange kalorier du trenger hver dag for å opprettholde din nåværende kroppsvekt. For å nå din ideelle kroppsvekt, må du ha et kaloriforbruk, oppnås med kosthold og mosjon. Som en referanse, 3500 kalorier tilsvarer 1 kilo fett. Dette betyr at du må ha et kaloriunderskudd på 3500 kalorier for å miste en kilo fett.

Endre ditt kosthold. Målet med en diett endring er å endre en livsstil, for ikke å "diett". En diett mislykkes ofte fordi det ikke er en permanent endring, eller det er for drastisk av en endring i realistisk holde seg til. Fjern elementer fra kostholdet ditt som du vet du kan leve uten og erstatte mat cravings med lavere kalori elementer. Øk inntaket av magre proteiner, grønnsaker, frukt og helkorn, som vil gi deg energi og hjelpe deg til å føle fyldigere lenger. Fordi hele matvarer er best for helse og vekttap, grøft raffinert mel og sukker, og unngå elementer med mange konserveringsmidler og tilsetningsstoffer.

Begynn cardio øvelser. Cardio eller aerobic trening, er det som brenner fett. Øvelser som jogging, hastighet walking, tennis, sykling og svømming er cardio øvelser som kan hjelpe deg å forbrenne fett. Trening i minst 30 minutter per dag eller 45 til 60 minutter tre ganger per uke.

Begynn vektløfting øvelser. Løfte vekter vil bidra til å bygge og tone musklene. Jo mer muskler du har, jo flere kalorier forbrenner du. Tonet muskler vil også fungere som en naturlig "belte", og gjøre at du ser tynnere enn du veier. Utfør vektløfting øvelser om tre ganger per uke. Hvile musklene minst en dag i mellom hver økt.

Hint

  • Hvis du følger disse trinnene, og du fortsatt ikke å miste vekt etter noen måneder med forsøk, kan det være på tide å oppsøke lege. Du kan ha en underliggende medisinsk tilstand, for eksempel hypotyreose, som gjør det vanskelig for deg å gå ned i vekt.
  • Som du gå ned i vekt, må du redusere kaloriinntaket. Lavere kroppsvekt tilsvarer færre kalorier som kreves.
  • Hvis du skal ut å spise med venner eller på annen måte vet at du kommer til å forbruke mer kalorier enn normalt i en kveld, kan du prøve å balansere dette ut ved å trene mer og spise mindre i løpet av dagen eller dagene før og etter.
  • Hvis du er en kvinne og redd for å bygge for mye muskler under vekttrening, vet at det er vanskelig for kvinner å sette på en god del av muskel fordi den kvinnelige kroppen mangler nok testosteron.
  • Hvis du har et forhåndsdefinert medisinsk tilstand, bør du oppsøke lege før vesentlig endring av kosthold eller treningsopplegg.
  • Når du løfter vekter, begynner på det laveste vekt som vil trøtthet musklene på omtrent ti reps. Selv om du brukte til å løfte tyngre vekter, løfte for mye for tidlig kan føre til personskader.