Digidexo.com

Hva er årsakene til Senility?

En utdatert tro var at gamle folk rett og slett ble glemsom og mistet sin hukommelse. De ble deretter omtalt som senil eller som å ha demens. Men ikke alle eldre mennesker mister sin hukommelse eller bli desorientert eller ute av stand til å ta vare på seg selv. Ifølge Rcpsych.ac.uk, ble det som tidligere omtalt som senil demens var faktisk Alzheimers sykdom og de glemsom eldre individer ikke var ofre for aldringsprosessen, men faktiske ofre for en svært reell og ødeleggende sykdom. Alzheimers sykdom er den mest vanlige formen for demens.

Senilitet / demens

Senilitet, ifølge Medterms.com, betyr alderdom, så vel som den fysiske nedgang som går sammen med aldring. Tap av mental skarpsindighet som så ofte går hånd i hånd med å være gammel ble en gang omtalt som senilitet, men nå kalles demens. To typer demens er Alzheimers sykdom og åreforkalkning. Healthline.com forklarer at senilitet / demens er tap av hjernefunksjonen, noe som skjer ved visse sykdommer er til stede. Det mest ødeleggende av disse sykdommene, som er degenerative og irreversible, er Alzheimers sykdom og kjølvannet av å ha en rekke slag, som kalles vaskulær demens. Healthline.com bemerker at MID (multi-infarkt demens) er den nest største årsaken til demens hos personer i alderen 65 år eller eldre, med Alzheimers å være leder. Hvis en person har en serie av slag, ofte etterfulgt av en stor slaglengde, kan vaskulær demens resultere.

Nerve eller Blood Vessel Damage

Anytime en medisinsk tilstand er til stede som kan gjøre skade på hjernenervestrukturer eller blodkar, kan demens / senilitet føre. Men kan noen former for demens bli behandlet hvis de er forårsaket av lav metabolsk funksjon, utilstrekkelig vitamin B12-nivåer, en hjernesvulst, en skjoldbrusk tilstand eller hydrocephalus.

Lewy Body Demens

Ifølge Gale Encyclopedia of Alternative Medicine, oppstår demens når hjernecellene i hjernebarken degenerert. Denne delen av hjernen er der tanker, handlinger, personlighet og minner oppstår og lagres. Hvis det er en død av hjerneceller i denne regionen, vil kognitiv svikt oppstår. En tilstand som kalles Lewy Body Demens (LBD), en nevro-degenerative lidelse som rammer eldre mennesker, kan føre til kognitiv svikt og atferdsendringer.

Andre culprits

Den Gale Encyclopedia of Alternative Medicine bemerker at demens / senilitet kan også være forårsaket av langvarig eksponering for tungmetaller (arsen, antimon og vismut) eller ved en smittsom sykdom som Lyme sykdom, syfilis, Creutzfeldt-Jakobs sykdom, hiv og viral encefalitt. Hydrocephalus, som er en samling av spinalvæske på hjernen, kan føre til senilitet, som kan Picks sykdom og et subduralt hematom.

Ikke alltid Demens

Hukommelsestap i seg selv betyr ikke en eldre person har senil demens eller Alzheimers sykdom. Mange faktorer kan bidra til glemsel, ifølge Rcpsych.ac.uk, inkludert døvhet. Du kan ikke huske hva du aldri har hørt; depresjon, midlertidige anfall av forvirring, hjerteproblemer eller brystinfeksjoner.