Digidexo.com

Over the Counter Ringorm Behandling

Ringorm er ikke forårsaket av en orm i det hele tatt, men av en sopp. Ringorm skjer på alle deler av huden, men er kjent som skrittsopp når den infiserer lysken og som fotsopp når den vises på føttene. Det er ofte flere oppdateringer av ringorm på huden med en gang, men i de fleste tilfeller kan det behandles med over-the-counter-produkter uten å kreve en lege omsorg.

Symptomer

Ringorm vises som kløende, hevet flekker av skjellende hud. Disse oppdateringene, som har skarpe kanter, kan få blemmer og slam. Huden er ofte røde rundt utsiden og vises som en normal farge inne i ringen. Ringorm kan også infisere hodebunnen eller i skjegget, der det etterlater bare flekker. Når det infiserer huden under neglene, vil neglene misfarges, tykkere og selv forvitre.

Årsaker

Ringorm er vanlig blant barn, men infiserer folk i alle aldre. Det oppstår når en viss type sopp infiserer huden, hodebunnen eller negler. Det er smittsomt og går fra person til person ved direkte hud-til-hud kontakt eller ved kontakt med forurensede elementer som kammer, klær, dusj eller basseng overflater eller infiserte dyr. Soppen trives og vokser i varme, fuktige områder.

Diagnose

En lege vil vanligvis diagnostisere ringorm av dens utseende på huden. Mer definitive tester utnytte et blått lys for å undersøke det infiserte området. Huden vil vises fluorescerende hvis ringorm er til stede. Diagnose kan også bestemmes ved å ta en skraping fra det infiserte området, og eksamineres under et mikroskop.

Over-the-counter behandling

Ringorm kan oftest behandles hjemme og behandling er vanligvis vellykket innen fire uker fra begynnelsen omsorg. Hold huden ren og tørr under behandlingen. Antifungal og tørking pulvere, kremer og lotions bør brukes. Sengetøy og nattøy bør vaskes hver dag, og alle infiserte dyr bør også behandles.
Noen av de vanligste soppdrepende kremer tilgjengelig inkluderer klotrimazol, mikonazol, ketokonazol og terbinafin.

Miljø

Miljøet av den smittede bør også bli renset under behandling for å hindre ny infeksjon. En en-til-10 blekemiddel-til-vann-løsning vil drepe om lag 80 prosent av soppsporer som forårsaker ringorm med en vaskeprogrammet. Tepper bør støvsuges og damp rengjøres for å bidra til å fjerne soppsporer. Støvsugerposer skal kastes etter rengjøring.

Legens behandling

Ringorm infeksjon kan kreve en lege omsorg hvis det er alvorlig, vedvarende eller ikke svare på hjemme behandling. Hvis håret eller skjegget er infisert, vil du også trenger å se din lege, som kan forskrive soppdrepende piller og hudpleieprodukter. Reseptbelagte soppdrepende hud medisiner er sterkere enn over-the-counter-produkter, og kan være nødvendig i enkelte tilfeller. Antibiotika kan også være foreskrevet for å behandle potensielle bakterielle infeksjoner som følge av ringorm infeksjon.

Forebygging

For å hindre ringorm, holde huden og føttene rene og tørre. Shampoo håret ofte, spesielt etter å få en hårklipp. Ikke del klær, håndklær, kammer og børster eller annen personlig pleie elementer med andre mennesker. Bruk sandaler når du besøker et treningsstudio, oppbevaringsboks området eller offentlige bassenger.