Digidexo.com

Barndom leddgikt symptomer

Artritt er en sykdom med leddbetennelse, hevelse, smerte og stivhet. Barn kan bli påvirket av leddgikt og viser lignende symptomer som voksne lider. Barn kan ha noen felles berørt, erfaring vekttap, redusert matlyst, feber og utslett. Alle symptomer trenger ikke å være til stede i juvenil artritt. Imidlertid er felles smerte og betennelse vanligvis utbredt.

Joint Pain

Den ledende symotom av juvenil artritt er hovne og vonde ledd. Mange barn legger merke leddsmerter etter å ha våknet fra en lur, mens andre vil oppleve smerte til enhver tid. Knær, hender og føtter er de vanligste leddene som er berørt.

Høy feber

Et annet symptom på juvenil artritt er høy feber, som er ledsaget av leddsmerter og stivhet. Feber vanligvis ikke vare lenge, men det er lurt å få helsepersonell anbefaling før du bruker noen over skranke medisinering.

Utslett

Lys utslett kan vises på barn med leddgikt. Typisk utslett forsvinner ganske raskt, og vanligvis vises på armer, ben, og kinn. I sjeldne tilfeller kan en full body utslett forekomme.

Tap av appetitt

Juvenile leddgikt kan noen ganger føre til et tap av matlyst hos barn. Vekttap og tretthet vanligvis følger. Imidlertid er vekttap alene ikke indikasjon på leddgikt. Faktisk kan noen barn med leddgikt opplever ikke appetitt tap, mens andre kan oppleve en ekstrem nedgang i ønsket om å spise.

Vekst Problemer

Barn med leddgikt kan oppleve vekst problemer, som påvirker deres evne til å nå sitt fulle høyde potensial. Dessuten kan felles vekst bli påvirket, forårsaker en lem til å være kortere enn den andre. Bare en liten prosent eller leddgikt barn vil oppleve felles og vekstproblemer.

Lymfeknuter

Barn med leddgikt kjøre risikoen for å få hovne lymfeknuter. Lymfeknuter finnes i hele kroppen, men først og fremst i hodet og nakkeregionen. I sjeldne bekymringer juvenile leddgikt, kan lymfeknuter i nærheten hjerter og lunger svelle.

Eye Problemer

Barn med leddgikt kan ha problemer med øyeproblemer. Regnbuehinnebetennelse og uveitt er former for øyebetennelse sykdommer som har blitt oppdaget etter at leddgikt har blitt diagnostisert. På grunn av dette, leddgikt barn har en høyere risiko for synstap senere i livet.