Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Ringorm

Ringorm er faktisk ikke en orm, men en soppinfeksjon kalt tinea som infiserer huden. Det er smittsom og sprer seg fra en uvasket hånd (som tidligere ripete ringorm) til en annen. Soppen er vanlig hos barn, men kan dukke opp hos voksne. Det er helbredelig med over-the-counter narkotika. Du må først diagnostisere ringorm, men før du kan kurere det.

Bruksanvisning

Se nøye på kviser på andre enn ansiktet steder. Ringorms først til stede som en kvise-lignende hudirritasjon. Hvis du har en, og er ikke utsatt for kropp akne, les videre.

•  Forvent utflod. Kvise vil blemme og deretter sive med utslipp som vil være klar eller hvit. Etter det utvikler seg fra en kvise, vil true ringorm være en avrundet flekk på huden. Enten det berørte området vil flasse med død hud, eller det vil ta på seg en scalelike utseende. Det vil klø på dette stadiet.

Se for betennelse. Området vil hovne opp, bli øm å ta på og rød i utseende. I mellomtiden kløe vil intensivere. Du må ikke klø, da dette er hvordan soppinfeksjon er spredt.

Klargjør for hårtap. Ringorm i skjegget, i hodebunnen eller andre steder på kroppen som inneholder hår vil utrydde den. Hårløse flekker med en ringmerket, hevet patch i stedet for hår er karakteristisk for ringorm.

Sjekk neglene. Skrape ringorm kan føre til vekst under neglene. Se etter negler som er tykkere enn vanlig, men sprø. De kan også bli gul i fargen.

Treat hjemme eller se familien din lege. Apoteket kan henvise deg til en over-the-counter medisiner som brukes for ringorm behandling. Hvis du bestemmer deg for å se en lege, vil han eller hun diagnostisere ringorm visuelt før du tester videre. Legen kan da foreskrive en kraftigere stoff å kurere sopp.

Tips og advarsler

  • Tillat fire uker for vellykket behandling av ringorm. Hold skrape til et minimum. Ellers vaske hendene etter å skrape.
  • Vask hendene etter berøring og undersøke din mistanke ringorm. Dekk den med løstsittende gasbind hvis du går ut i offentligheten for å hindre smitte av en annen person. Dersom den mistenkte ringorm ikke svare på over-the-counter behandling, gå se en lege. Det kan være noe annet enn ringorm. Infeksjonen kan også være motstandsdyktig mot de aktuelle behandlinger. I så fall, er en resept pille nødvendig behandling.