Digidexo.com

Tongue kreftdiagnose

Tongue kreftdiagnose


Hvis legen mistenker kreft, kan han ringe etter en biopsi og ytterligere tester, for eksempel en X-ray, CT scan, MR eller PET-scan, for å bekrefte diagnosen.

Doctor Besøk

På tungen selv, kan det være røde eller hvite flekker, nummenhet eller blødning, og pasienten kan oppleve problemer med å svelge og tygge og en vedvarende sår hals. Andre symptomer inkluderer smerte i øret, og en endring i pasientens tale.

Hvis en pasient viser noen av disse symptomene, kan legen ta en biopsi, eller prøve, av tungen og sende den til et laboratorium. En spesialist vil undersøke biopsi under et mikroskop, som bekrefter om kreft er tilstede.

X-Ray

I løpet av en X-ray, en stråle av X-ray partikler går gjennom en pasients kropp, og en spesiell film eller datamaskin registrerer bilde en-dimensjonalt. Harde stoffer, slik som ben, vil blokkere strålen vises hvitt mens mykere stoffer, slik som tungen, vises gråaktig. Fra en X-ray, kan en lege finne prøver for tunge kreft.

CT Scan

En CT, eller "computertomografi," scan kombinerer røntgen med datamaskin imaging. CT-skanning produsere to-dimensjonale bilder, slik at leger for å vise om kreften har spredt seg fra pasientens tungen. For eksempel kan kreften i tungen spres til nærliggende vev eller lymfeknuter.

MR-undersøkelse

MR står for "magnetisk resonans imaging." Denne maskinen bruker magnetfelt og radiobølger til generasjon tredimensjonale bilder av pasientens innsiden. Selv smertefri, er en MR-undersøkelse svært støyende og, i motsetning til en X-ray eller CT scan, kan det ta litt tid å fullføre.

Med en MR en lege kan sjekke for små avvik i pasientens tunge og avgjøre om kreften har spredd seg.

PET Scan

En PET, eller "positronemisjonstomografi," scan begynner med en liten injeksjon. Injeksjonen, som inneholder en liten mengde av radioaktivt materiale, kan skanner å detektere hvor fort kroppens celler vokser. Kreftceller, for eksempel vokser mye hurtigere enn normale, friske celler.

På grunn av sin følsomhet, kan en PET scan oppdage tungen kreft før synlige symptomer. Det kan også i noen tilfeller, å erstatte en tunge biopsi.