Digidexo.com

Årsaker til neseblødning

Årsaker til neseblødning

Neseblødning Årsaker

Neseblødning vil skje i de fleste mennesker på et eller annet tidspunkt i livet. Hvis du lider av neseblod et par ganger i året eller enda et par ganger i måneden, er det ingenting å bekymre seg for. De vanligste årsakene til neseblod er allergi; tørr luft; forkjølelse; en avveket septum, som er når nesegangene er ikke symmetrisk; og bihulebetennelse. Hvis du pusser nesen ofte, kan det hende du lider av neseblod. Hvis du plukker nesen din, kan du også føre til en neseblødning. Neseblod oppstår når en av de små blodkar inne i nesen blir irritert. Det finnes to typer neseblod - fremre og bakre neseblod. Fremre neseblod er om lag 90 prosent av neseblod, hvor blødningen stopper raskt og enkelt. Bakre neseblødning oppstå når en arterie som ligger på baksiden av nesen begynner å blø. Disse er vanligvis neseblod som er vanskelig å stoppe og som krever medisinsk behandling. Bakre neseblod skje oftest hos eldre.

Hvordan å stoppe en neseblødning

Den vanligste neseblødning behandlingen er å bruke press og vente det ut. Din neseblødning bør slutte i løpet av noen minutter. Nosebleeds kan være alarmerende på grunn av mengden av blod som kan komme ut av nesen. Det er ingen grunn til alarm, men hvis din neseblødning stopper raskt eller i løpet av få minutter. Påfør et papirhåndkle eller en klump av vev til hvert nesebor, trykker neseborene lukket, press rett under broen på nesen din, og plasser hodet opp i luften. Din neseblødning bør slutte i løpet av noen minutter. Hvis det ikke har opphørt innen 20 minutter, eller du føler deg ør, se legen. Posteriore neseblod vil trolig kreve legehjelp, så se en lege hvis du tror du har en bakre neseblødning. Vanligvis bakre neseblod vil ikke klumpe seg så lett, og vil blø mer.

Når Nese blødning er Serious

Hvis du får neseblod flere ganger i uken, eller dine neseblod varer lengre enn noen minutter, lage en legetime. Dine neseblod kan være tegn på en mer alvorlig tilstand, inkludert arvelig hemoragisk telangiectasia, leukemi, eller en hjertesykdom. Du kan også oppleve neseblod på grunn av medisiner du tar. En type medisiner som ofte forårsaker neseblod er antikoagulerende medisiner, inkludert aspirin, som fungerer som en blodet tynnere. Hvis blodet er tynt, kan det være vanskeligere for blodet å koagulere inne i nesen. Alltid oppsøke lege hvis du er usikker på om du vil være i stand til å stoppe neseblødning på egen hånd. Hvis legens kontor er stengt, eller hvis du ikke vil være i stand til å få en avtale med en gang, ring 911. Selv om det kan virke dumt å dra til sykehuset for en enkel neseblødning, hvis blodet ikke levrer seg, gjør dette kan spare livet ditt.