Digidexo.com

Hvordan å bli sunnere ved å spise tomater

Hvordan å bli sunnere ved å spise tomater


Ved sommerens slutt, hager er tunge i tomat avlinger og huseiere vekt på akkurat hvordan du skal gjøre bruk av dem alle. Som de tilberede ulike retter, klipp oppskrifter og dele sine dusør med venner og familie, hva de er mest klar over er at tomater smaker godt-men tomater er også bra for deg. Men Harvard forskere og studier som tilbys av medisinske institusjoner er pågående og underbygge ikke bare eksisterende helsepåstander av tomater, men også fortsette å oppdage flere helsemessige verdier.

Hvordan å bli sunnere ved å spise tomater

Trykk i viktige helsemessige fordeler ved å spise en tomat en dag

Populær i matvarer, tomater, enten kokt eller rå - er kreditert av mange helse-eksperter med fordel hjerte helse. Viktige naturlige antioksidanter styrke den røde lycopene ingrediens som finnes; den rødere, jo bedre. Lykopen er hyllet av noen forskere som hindrer noen sykdommer (særlig kreft), særlig når servert i kokt mat. Tomater også føre andre matvarer i vitamin C, en viktig forbedring for å absorbere jern. En gjennomsnittlig middelstor tomat inneholder ca 23 mg vitamin C.

Ansett en frukt på grunn av sine egenskaper, er tomat botanically et bær, men ernæringsmessig en grønnsak. Det er også en kilde til vitamin A, kalium, niacin, fiber og riboflavin. Fordi de har få kalorier, er tomater anbefalt av vekt-overvåkere som svaret for slankere. På grunn av en naturlig 90 prosent vanninnhold, er de utmerkede diuretika.

drevet med alkali, er tomat naturlig i stand til å fortynne helseproblemer forårsaket av for mye acidose. Acidose, i henhold til det medisinske miljøet, er en vanlig årsak til tap av kalsium, tretthet, hodepine, søvnløshet, muskelsmerter og andre problemer. Organiske tomater er ofte foretrukket av purist helse-overvåkere som de er sagt å tilby ekstra utover naturlig tomat forsvar. Organics er oppfostret uten kjemikalier, og naturlig produsere mer flavonoider - som tilbyr helse-boosting antioksidanter, anti-virals, og anti-inflammatoriske.

Dietten industrien sier også til å forvente et fall i blodtrykket ved å spise tomater. Innen to uker, pågående sporing av daglig tomat inntak viste en nedgang i både toppen nummeret (systolisk) med 10 poeng og bunnen (diastolisk) av 4. Tomater har blitt kreditert av eksperter med å bidra til å unngå influensa og forkjølelse-spesielt for menn . Slike sykdommer, som er forårsaket av karotenoid mangler, blir sagt av det medisinske fellesskap å være forårsaket av lave systemiske mengder av lykopen og beta-karoten. Drikking tomat juice bistår i forsvar mot dem.

Ved å forbruke tomatpuré i minst 10 uker, har solbadere utsatt for UV-stråler blitt sporet i eksperimenter for å dra nytte av det som en naturlig solkrem. Likeledes, fire uker med daglige tomater også kontrollert kolesterol, heve det gode (HDL) med 15 prosent og senke det dårlige (LDL).

6. Sist, men ikke minst: Skjønnhetsindustrien kjemper tidens tann ved å forbruke den anti-aging frie radikaler-lykopen og betakaroten - i tomater. De er kreditert av eksperter for å redusere DNA skade med mer enn 40 prosent, med enda mer verdi ved oppvarming eller spises med små mengder fett, som olivenolje.

Hint

 • Prøv en frisk side rett under peak tomat sesongen.
 • Ensalada Caprese
 • (Skiver tomater med fersk Mozzarella)
 • friske tomater
 • fersk mozzarella ost, skiver tett
 • balsamicoeddik
 • olivenolje
 • frisk basilikum
 • Skjær friske tomatene i et serveringsfat med sider. Lag med mozzarella ost mellom tomat skiver. Drypp med en kvalitet olivenolje, blandet Smak til med balsamicoeddik. Topp med frisk basilikum og server kaldt.
 • Som det er ansett som en søtvier plante, de advart av slike anlegg bør vurdere at når du spiser tomater.
 • Organisk, selvdyrkede tomater er vurdert av eksperter for å være den sikreste, men bare hvis de er beskyttet fra vinden blåst, cross-forurensning forårsaket av kjemiske sprøytemidler.
 • Vask alltid ferske råvarer før man spiser for tryggere inntak.