Digidexo.com

Dysbiose Diet Foods å unngå

Dysbiosis er en tilstand der balansen av gode og dårlige bakterier i kroppen blir avbrutt, forårsaker en overvekst av skadelige bakterier i kroppen. Dysbiosis er forårsaket av misbruk av antibiotika, parasitt angrep, kirurgi eller traume til tarmene. Visse matvarer kan forverre symptomene på dysbiosis eller selv gjøre tilstanden verre, og bør derfor unngås.

Sukker og bakterievekst

Sukkerprodukter bør unngås siden de stimulere veksten av bakterier. Disse inkluderer hvitt sukker, sukkerroer og sukkerrør, honning, melasse, sirup og lønnesirup. Tropiske frukter og alle fruktjuicer bør også unngås siden de inneholder sukker fruktose. Noen high-sukker grønnsaker, for eksempel søtpoteter, yams, agave, plantain og stikkende pærer bør også utelukkes. Meloner er greit i moderate mengder, som er sommer frukter som fersken og bær. Men husk å sjekke all frukt for tegn på bruning eller mugg før du spiser.

Animal Products

Enhver animalsk produkt som ost eller yoghurt som krever mugg eller bakterier modning bør utelukkes fra kostholdet. Men ferske oster som cottage og ricotta ost er tillatt.

Korn

Ekskluder hvite korn fra kostholdet, for eksempel hvitt hvetemel, hvitt rugmel og hvit ris. I stedet spiser hele korn og multi-korn produkter. Hele korn er bedre for helsen din generelt.

Diverse

Drikkevarer som inneholder alkohol bør unngås, så bør hardt cider og ølgjær. Kunstige søtningsmidler og produkter inneholdende kunstige søtningsmidler bør også unngås. Se opp for mat som inneholder kunstige farger og smakstilsetninger i tillegg. Eddik, hydrogenert olje og frityrstekte matvarer kan også forverre tilstanden din, så styre klar av disse mens du er på en dysbiosis kosthold.

Unntak

Ville og tamme sopp er greit å spise, men bør brukes med måtehold. Det kan også spise en begrenset mengde av tunfisk og sverdfisk, men ikke i overskudd, siden de er kjent for å inneholde høye nivåer av kvikksølv. Koffein, sjokolade, svart te og kaffe er også tillatt i moderate mengder.