Digidexo.com

Tånegl sopp behandling av lege

Tåneglene er et felles nettsted for soppvekst. Dette skjer fordi sko og sokker gi en mørk, fuktig miljø der soppen kan vokse, og spikeren beskytter sopp som vokser under. Tånegl sopp kan føre til tåneglene å vises gul eller brun, tykk eller sprø. Det kan være smertefullt også. Det finnes flere metoder for å forebygge tånegl sopp, men når du er smittet, hvis aktuell antifungus kremer ikke løser infeksjon, det kan behandling av lege.

Diagnose

Leger ofte kan diagnostisere tånegl sopp med rent å se på det. Imidlertid, for å fastslå nøyaktig type sopp, kan leger behov for å sende en liten vevsprøve til et laboratorium. Denne prøven kan skrapes fra tånegl, er det vanligvis relativt smertefritt.

Behandling av lege

Leger kan foreskrive en rekke antifungul medisiner for å behandle tånegl sopp. Vanligvis leger ikke foreskrive oral medisiner for milde infeksjoner, som kan kureres med over kremer counter anti-sopp. Antifungi medisiner foreskrevet av leger er vanligvis muntlig. Disse medikamentene er terfinabine, griseofulvn og itrakonazol. For å unngå en gjentakelse, fortsetter bruken av antifungul til soppen er borte og behandlingen har gått sin gang. I løpet av behandlingen kan være mellom seks uker til seks måneder, avhengig av tilstanden og alvorligheten av infeksjonen.

Itrakonazol

Itraconazole er et fettløselig antifungul. Siden 1997 har det vært tilgjengelig i kapsel og flytende form. Vanligvis blir kapselform foreskrevet for behandling av fot sopp, og kapselen skal tas sammen med mat. Beroligende medisiner og syrenøytraliserende medikamenter kan ha negativ samhandle med Itraconazoles, samt en rekke andre stoffer.

Griseofulvn

Griseofulvn gis vanligvis i tablettform. Dosen er vanligvis mellom 500 og 1000 mg per dag. Selv om sjeldne, potensielle bivirkninger inkluderer urolig mage, diaré, kvalme, hodepine, hudproblemer eller mulig fotosensitivitet.

Bivirkninger

Reseptbelagte antifunguls kan ha bivirkninger, inkludert magesmerter, leverskade eller hodepine. De medikamentene kan ikke være hensiktsmessig for de som har hjerteproblemer eller leverskade. Disse antifunguls kan også forårsake uønskede interaksjoner med andre medisiner, så det er viktig at legen vet om alle andre medisiner du tar, før forskrivning en antifungul.

Kirurgi

I henhold til nøyt, kan kirurgi være nødvendig i visse tilfeller. En kirurgisk prosedyre kan innebære en lege å fjerne infiserte tånegl å anvende en antifungul middel direkte til soppen. Imidlertid tyder Cleveland Clinic at operasjoner for dette problemet er sjeldne.